Spotify voor artikelen, eLinea

Spotify voor artikelen, eLinea 1080 672 Sander van der Heide

Als tijdschriftfanaat zou ik niet onwelwillend tegenover een all-you-can-read-abonnement in Zinio staan. Readr (aanbod valt wat tegen) en LeKiosk (werkt met credits, dus niet echt onbeperkt) komen een aardig eind in de buurt, maar hebben geen Nederlandse content. Het net geïntroduceerde Blendle biedt losse artikelen, maar dan alleen per artikel te betalen. Nu dan ook het herboren eLinea, waar naast het betalen voor losse artikelen, wel een all-you-can-read-mogelijkheid bestaat.

Een dienst als deze staat en valt met het aanbod. Kijk naar Netflix, de eerste gratis maand was al goed voor honderden uren materiaal die ik in mijn kijklijst heb geplaatst. De eerste line-up van eLinea valt nog wat tegen, voor €9,95 kun je uit een verzameling aan artikelen kiezen van o.a. EOS, Psyche & Brein,  EOS Memo, GDL,  America  Magazine, Nordic Magazine, Griekenland Magazine, Dierenpraktijken, East! Down Under, Bloem & Plant, Hart voor dieren, Beet, Duiken, Fabulous Mama, Boek-delen, Ons Erfdeel, Digital Movie, Railhobby, Filmmagie, Interpretatie, Woord & Dienst, The Optimist, Medisch Dossier,  OOR, 1900, MO*Magazine, Hollandse Hoogte, cartoonisten Joep Bertrams, Tom Janssen en TRIK, en 27 journalisten van TPO Magazine (voorheen De Nieuwe Pers). Nog niet echt veel waar ik normaal ook warm voor zou lopen, maar die 27 journalisten van De Nieuwe Pers is wel mooi meegenomen.

Binnenkort komt daar wel een interessante uitbreiding bij: HP/DeTijd, Vrij Nederland, Opzij,VT Wonen, Viva, Panorama, Nieuwe Revu, Roots, Zin, Autoweek, Autoreview, iCreate, C’t computertechniek, Roalty, Awater,  Nederlands Dagblad en Wegener (regionale kranten). Hoe oud en hoeveel artikelen het zullen zijn is nog niet duidelijk, maar dit is absoluut meer in mijn straatje.

De club achter eLinea is de eReaders Groep. Voor mij geen onbekende, aangezien ik al meerdere reviews van eReaders voor ze heb gedaan en tijdens de eerste testperiode van het nieuwe eLinea, heb ik meegedraaid in een soort beta-groep. Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik de komende tijd op het gebied van technologie, artikelen zal cureren in deze ‘playlist’. Ik probeer elk artikel van commentaar te voorzien en je zult merken, niet elk artikel is ook gelijk een favoriet van me, maar opent wel een discussie die hopelijk interessant zal zijn. Neem eens een kijkje, de eerste 2 dagen zijn gratis.