Amp heaven

Amp heaven 150 150 Sander van der Heide

Ik ben er nog steeds niet uit welke versterker ik op de de Dunlavy’s ga gebruiken. Gelukkig krijg ik van vele importeurs en collega’s allerlei versterkers om te proberen die ik samen met Pier Durk aan aardig wat luistertests laat ondergaan. Daarnaast probeer ik er ook nog een klus op te masteren. Iets kan heel mooi klinken, maar tijdens het werken niet lekker reageren of niet snel genoeg zijn. Voordat ik wat van onze beproevingen prijsgeef, hier alvast een overzicht van de versterkers die we al hebben kunnen beluisteren:

En dan komt binnenkort nog een Krell surround versterker. Ik heb alleen het gevoel dat ik de juiste versterker nog niet heb gevonden of dat hij er wel tussenzit, maar ik het nog niet heb gehoord:-) Het heeft toch heel veel luistertijd nodig. Gelukkig heb ik die luxe op dit moment, dus het is ook wel even genieten.

6 comments
 • Sander

  De Arrays heb ik in Polyhymnia gebruikt op de B&W 801’s en dat was niet zo’n succes. Erg traag en ze sloegen in een soort beveiliging bij flinke bassdrum en snareklappen bij een redelijk volume. Maar dat is wel begin 2002 geweest. Weet jij wat ze nu maken?

 • Dirk

  Dat is interessant, ik heb Arrays op N803 en dat beviel erg goed in vergelijking met andere merken, juist wat betreft transient-response en dynamiek. Maar ik moet zeggen dat ik ze nooit op 801’s heb geprobeerd en ik weet dat deze moeilijker zijn aan te sturen. Volgens mij hebben ze intussen een ge-update versie van de eindversterker. Ben erg benieuwd waar je voor gaat kiezen.

 • Chris Hie

  Sander, probeer eens de JMF Audio HQS9001C monoblokken uit Frankrijk -> de opvolgers van de legendarische FM Acoustic killers HQS3200’s.

  MVG,
  Chris Hie

Comments are closed.