Spotify Christmas Playlist 2015

Spotify Christmas Playlist 2015 1080 608 Sander van der Heide

Het aantal nieuwe kersttracks dat ik voor 2015 kon vinden is met 424 ongeveer de helft vergeleken met vorig jaar. Tevens viel de kwaliteit van de producties me zo tegen dat ik moeilijk een selectie kon maken. Gelukkig zijn er een aantal albums die er zo uitspringen dat ik op een zeer fijne lijst van 33 stuks ben uitgekomen. Deze playlist Christmas 2015 Sander’s Picks is te beluisteren op Spotify.

Opmerkelijk is het kerstalbum Magnolia’s & Mistletoe van Marc Broussard, die slechts met zijn schurende stem en een piano een heel album weet te vullen. De onlangs overleden Joe Sample nam vlak voor zijn dood nog een prachtige plaat op met dit keer India Arie in plaats van Randy Crawford, je zult horen hoe goed die keuze blijkt te zijn. De enkele tracks van Robert Plant & Alison Krauss, Vulfpeck en Mint Condition moet je zeker even langs laten komen, alsook Alone on Christmas Day van Phoenix, uit de barslechte kerstspecial van Bill Murray op Netflix.

Mis je de albums van Ru Paul, Kylie Minogue, Vince Gill, Elizabeth Chan en Paul Baloche, dan kun je die beluisteren in de playlist Christmas 2015.