De ultieme versterker

De ultieme versterker 150 150 Sander van der Heide

Net op het moment dat je denk dat elke versterker wel een klein minpuntje heeft, kom je iets tegen wat je totaal niet verwacht (nou ja, Pier Durk kwam ‘m tegen): De Dreadnaught van Theta. Een vijfkanaals versterker die zo’n 400 Watt per kanaal levert. Zero feedback, dus een superstrakke bas, prachtig hoog en angstaanjagend detail. Oh ja, hij ziet er met z’n 45 kilo ook nog mooi uit en kan in z’n eentje m’n centrale verwarming vervangen.
theta_dreadnaughtii

Ondertussen is er al bijna een Dreadnaught 3, maar ik ben blij dat ik deze Dreadnaught 1 te pakken heb kunnen krijgen (destijds 21.000 gulden!), hij schijnt een stuk muzikaler te zijn dan z’n opvolgers, maar ja, dat moet ik maar aannemen van de audiofielen, want zelf heb ik dat niet kunnen vergelijken. Dit type is in ieder geval ontworpen door Charles Hansen (Ayre Acoustics), naar een idee van Jim White (Theta) en hulp van David Reich (Classé). Niet de minsten in dit vak en dat is te horen!

3 comments
  • Sander

    Hee Alexander, nee, da’s apart, die hebben we nog niet eens gedraaid tot nu toe. We hebben weer wat nieuwe referentie tracks van James Taylor, Alison Krauss en Glenn Morrison. Kom je volgende week anders even luisteren?

Comments are closed.