Ghostbusters (2016), return remake reboot

Ghostbusters (2016), return remake reboot 1080 720 Sander van der Heide

Alle respect hoor voor de regisseur van Ghostbusters (2016), Paul Feig, dat je met een budget van 150 miljoen dollar en met Ivan Reitman (regisseur van de gelijknamige hit uit 1984) als producer en Dan Akroyd als executive producer hijgend in je nek, 30 jaar speculaties op een vervolg, moet zien waar te maken. Voor wie eigenlijk?

Er was ooit een Ghostbusters II, maar die is zo gigantisch geflopt, daar heeft niemand het meer over. Ghostbusters (2016) is helaas voor de fans geen return of…, het is echter ook geen remake, maar een reboot. Was het maar een remake, dan was het waarschijnlijk een betere film geweest, hoewel je de originele cast moeilijk kan evenaren.

Zelfs de muziek proberen ze te rebooten. De originele ghostbustershit komt in verschillende versies langswaaien, geen eentje die eruit schiet, behalve misschien die van Fallout Boy (waarvan ik dacht dat het Lenny Kravitz was).  En ook de score van Theodore Shapiro, vergelijk dat maar eens met een thema van Elmer Bernstein uit Ghostbusters (1984):

Een remake was echt slimmer geweest, alle elementen zaten er al in. Vooral een dubbele verhaallijn. Aan de ene kant Dr. Venkman die verliefd wordt op Dana Barrett, aan de andere kant Zuul die allerlei geesten op aarde aan het verzamelen is om terug te keren. En de opbouw vanuit een outcast van wetenschappers die door toeval helden worden, dat hele scenario klopte gewoon als een bus. Kopiëren en een beetje aanpassen aan deze tijd en het was geheid een stuk beter geweest dan deze ‘net niet’-film.

Chris Hemsworth als het domme blondje, was trouwens heel goed gecast. Jammer dat deze grapjes zo geslaagd soms waren dat je het idee had dat dit de film meer domineerde dan de dames waar het om draaide. De jongere journalisten in de zaal waren trouwens wel erg enthousiast, dus blijkbaar is deze film erg leeftijdsgebonden naar beneden toe.

  • Film: 6/10
  • Beeld: 7/10
  • Geluid: 7/10
  • Soundtrack: 7/10
  • Biosbezoekwaardig: 7/10

Weggeefactie

Kans maken op deze leuke cap met Ghostbusterslogo plus een handig rugzakje? Laat het weten in de comments, ik heb 2 setjes weg te geven.

19 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.