Met de Elysia in Interface

Met de Elysia in Interface 150 150 Sander van der Heide

Het favoriete apparaat van....In het blad Interface is een leuke column te vinden: Het favoriete apparaat…. In de April-uitgave mocht ik een apparaat uitkiezen waar ik helemaal weg van ben. De keuze was snel gemaakt: De Elysia Alpha Mastering Compressor. Ruim een jaar geleden aangeschaft, meer dan 9000 euro ex BTW, maar toch geen moment spijt van gehad. Wat een mogelijkheden, wat een ‘schoon’ apparaat. Het meest aparte is wel dat je een mix kan compressen, zonder dat je ‘m hoort werken. Klinkt tegenstrijdig, want waarom zou je ‘m dan gebruiken? Precies waar een compressor voor bedoeld is: om de dynamiek onder controle te houden. Wil ik echt een lekker compressie horen, dan grijp ik naar mijn Manley Vamu of de Weiss BW102.