Nintendo 2DS t.o. 3DS

Nintendo 2DS t.o. 3DS 1080 1080 Sander van der Heide

Gisteren heeft Nintendo de 2DS uitgebracht. Eigenlijk is het een gewone Nintendo DS die 3DS-games in 2D afspeelt. Dit maakt hem 50 euro goedkoper dan de 3D-versie.

In werkelijkheid is de productie van de 2DS niet heel veel goedkoper dan de 3DS. Het heeft ook niet te maken met klachten over 3D-misselijkheid, het 3D-effect is namelijk gewoon uit te zetten op de 3DS. Met 50 euro boor je ook niet echt een nieuwe groep gamers aan. Als je het mij vraagt is de 2DS puur uitgebracht om de piraterij van DS-games tegen te gaan. Het nieuwe 3DS-formaat (.3ds) is namelijk niet af te spelen via een R4-kaartje, een geheugenkaart waarmee men gedownloade DS-games kan spelen op een DS. Nu 3DS games puur in 2D gespeeld kunnen worden, zullen de komende games alleen nog maar op dit formaat uitgebracht worden. Altijd afspeelbaar, niet meer kopieerbaar, het einde van de R4-kaartjes.

De vormfactor en wat wijzigingen in de bediening en mogelijkheden, plus die 50 euro verschil, maken de 2DS toch een interessante optie. Samen met de release van Pokémon X & Y een goed moment voor Nintendo om zo vlak voor de feestdagen te lanceren. In het volgende filmpje neem ik de belangrijkste verschillen van de 2 apparaten door:

1 comment

Comments are closed.