De opening van Studio 41

De opening van Studio 41 150 150 Sander van der Heide

Op Interface.nl kwam ik dit volgende artikel tegen (de opmaak daar was niet zo denderend, dus heb het even hier geplaatst). Erg cool dat ze zo enthousiast over onze nieuwe studio zijn:

Strakke studio’s in Soest
Nieuw onderkomen voor The Saint of Sound en GieSound

gepubliceerd op: 08-07-2010 15:11 | Soest | NL | bron: Interface.nl
© 2010 Interface.nl Auteursrecht- en databankenrecht voorbehoud.

Op 25 juni jl. werd Studio 41 in Soest feestelijk geopend. In dit prachtige lichte pand huizen verschillende bedrijven. The Saint Of Sound mastering services, het bedrijf van mastering engineer Sander van der Heide, heeft er twee compleet nieuwe masteringstudio’s ingericht.

Masteringruimte 1 bevat vijf Dunlavy speakers en de mooiste analoge randapparatuur van o.a. SPL, Manley en Elysia, en is akoestisch ontworpen door David van Olst. Masteringruimte 2 heeft voor afluistering twee Duntech speakers en een pc-systeem met een lading aan high tech plugins. Nieuwe kracht bij The Saint Of Sound is mastering engineer Pier Durk Hogeterp, die evenals Van der Heide regelmatig bijdragen levert aan Interface; in editie 140 tekende het duo nog voor het overzichtsartikel over kleine monitors.

Naast de ruime eetkeuken en een presentatieruimte met veel daglicht bevat het pand nog drie studio’s. Pixility houdt zich bezig met dvd- en Blu-ray-authoring, terwijl SoundFocus van Mereijn van der Heijden tekent voor audiodescriptie en audiopostproductie voor films en tv. GieSound is de mixstudio van Guido Aalbers, die Interface-lezers misschien kennen van zijn verhalen over Michael Brauer’s multibuscompressie (Interface 101) en Aalbers’ eigen productie van het laatstverschenen Miss Montreal-album (Interface 130). Centraal in deze ruimte staat de custom built mixer die gebaseerd is op vintage Neve en Calrec consoles, maar die natuurlijk is voorzien van allerlei handige moderne toevoegingen. Daarnaast een krachtig Pro Tools HD-systeem en een keur aan analoge randapparatuur.

Studio 41 kent een vliegende start; al voor de officiële opening werd er volop gewerkt aan de meest uiteenlopende producties. Interface magazine komt later dit jaar met een uitgebreid studioportret. (Mark van Schaick)

——–

Ik heb wat foto’s op mijn Flickr-account gezet, waarvan hier eentje met Nikki, Wout en William Wixley die het belang van parallelle compressie voor hun zangstem bespreken: