Roxio Toast 8: mastering, authoring en conversie.

Roxio Toast 8: mastering, authoring en conversie. 150 150 Sander van der Heide

zoom!juliIn het julinummer van Zoom! staat heel kort op de laatste bladzijde een samenvatting van een recensie die ik over Toast 8 heb geschreven. Het gehele artikel is hier te vinden op hun site.

Leuke insteek van Zoom!, web en tijdschrift gaan hier enorm goed samen. In de Gallery kan je als lid je foto’s uploaden die daarna door de rest van de community worden beoordeeld. In het blad verschijnen dan weer enkele van deze foto’s en wordt er uitgelegd hoe ze zijn gemaakt.

In dit geval heb ik natuurlijk sterk naar punten gekeken waar een fotograaf wat aan heeft en helaas is het ook nog eens zwaar geredigeerd en ingekort. Wat niet in het artikel staat is dat dit voor het eerst is dat een programma van 99 euro Red Book standaard CD’s kan maken, geschikt dus voor de fabriek om CD’s mee te maken. Zij het heel simpel, maar de meeste functies zitten erin: ISRC’s toevoegen, CD-text, levels per nummer veranderen, crossfades en zelfs de mogelijkheid om 3 Audio Unit plug-ins per nummer toe te voegen.

Maar hoe langer ik ermee werk, hoe meer functies ik ontdek. Kreeg ik van iemand een CD met CUE-list in FLAC-formaat. Openen in Toast 8, onderaan op export drukken, WAV of AIF kiezen en hoppa!