B&W 600-serie

B&W 600-serie 150 150 Sander van der Heide

Ik zou haast zeggen kom een keertje langs in Baarn. In de authoringruimte hebben we een paar speakers van de nieuwe 600-serie van B&W op test. Op de foto zie je vooraan de 685, een klein tweeweg systeem. Op de achtergrond het topmodel de 683 en op de grond de subwoofer ASW 610. Als achterspeakers (niet op de foto) heb ik dan nog een paar 684’s staan. De techniek die gebruikt is komt vanuit de 800-topserie, de speakers die ik de mastering gebruik. Als je dan bedenkt dat de 801’s €12.800,- kosten per paar (incl. BTW) en de 683’s €1400 per paar, dan kun je gerust spreken van een koopje. Daarnaast klinken ze echt heel goed, natuurlijk is er verschil met de 800-serie, maar je hoort hetzelfde karakter. Waarschijnlijk gaan wij een surroundset van de 685’s kopen. Deze kosten per paar €600 euro. We hebben ze bij ons aangesloten op een Sony ES STR-DA5200ES receiver en die combi werkt heel goed.

4 comments
 • PD Hogeterp

  Ik heb ze mogen bekijken en de bouwkwaliteit en afwerking is zoals ik gewend ben van B&W. Ben nieuwsgierig naar hoe ze klinken, maar daar kom ik vast nog achter.. 😀

 • Sander

  Ik gebruik meestal CD’s die ik goed ken (sommige gebruik ik al 10 jaar, je krijgt dan steeds een beter idee hoe een andere set klinkt).

  Mijn favorieten zijn o.a.:

  Shawn Colvin – A few Small Repairs
  Shawn Colvin – A Whole New You
  Peter Gabriel – OVO
  Green Day – American Idiot
  The Black Crows – By Your Side
  Crowded House – Woodface
  John Scofield – Works For Me
  Jack Johnson – On & On

 • Janno van Callinge

  Hoi Sander, na de masteringsessie van onze CD heb ik op jouw aanraden ook eens gekeken en vooral geluisterd naar de B&W 600 serie. Hoewel ik niet de nieuwe lijn heb gekocht ben ik wel als een blok gevallen voor de serie 2 van de 600 lijn en heb er ondertussen een hele surroundset van staan (aangestuurd door een Cambridge Audio 640R en volledig VD Hul bekabeld). Tis een geweldig geluid en ik ben er erg tevreden mee, nogmaals dank voor t goede advies!

  Ps. erg fijne “audiofiele” test-CD is ook Damnation van Opeth

  Groet,

  Janno

Comments are closed.