GarageBand is kinderspel

GarageBand is kinderspel 600 385 Sander van der Heide

Serieus, GarageBand, het gratis muziekprogramma van Apple is niet alleen makkelijk te gebruiken, maar is als een computerspel voor kinderen. Jeroen van Iterson had me wel eens verteld dat zijn zoontje van 6 hier zelf muziek mee maakt en dit later weer verkocht tijdens Koninginnedag. Ik dacht dat hij een grapje maakte.

Afgelopen week hebben wij een week lang in een huisje op de heide gebivakkeerd en wel in de stromende regen. Mijn zoontje Jip (5 jaar) kreeg na een paar dagen schaken op de computer (het perfecte middel om iemand schaken te leren, want je kan niet vals spelen) genoeg van het schaakbord en wilde wel eens een ander spel spelen. Ik had op mijn nieuwe MacBook Pro naast schaken geen andere spelletjes staan en herinnerde mij het verhaal van Jeroen. Niet veel ervan verwachtend liet ik Jip wat loopjes over elkaarheen slepen en binnen 15 minuten had hij z’n eerste loungetrack al gemaakt.

Na wat tips van mij (“8 drumtracks over elkaar klinkt wat rommelig, misschien moet je eens een ander instrument proberen?”) maakte hij de volgende dag een liedje voor z’n vriendinnetje Isa (6 jaar:-). In z’n eentje in z’n slaapkamertje heeft hij via de interne microfoon van de laptop wat ingezongen, wat ik later wat heb bijgewerkt.

Luister het resultaat en je moet toegeven: GarageBand is kinderspel!

isa-je-bent-lief.mp3

 

2 comments

Comments are closed.