Netflix 4k homescreen

Hoe kijk je Netflix in Ultra HD 4K

Hoe kijk je Netflix in Ultra HD 4K 1080 810 Sander van der Heide

Heb je net een mooie Ultra HD TV gekocht, wil je natuurlijk wel iets in 4K bekijken. Als je geen losse 4K-speler hebt, ben je dan al gauw aangewezen op de apps van je TV, zoals YouTube en Netflix. Hoe kan het dan dat je het bovenstaande homescreen niet te zien krijgt als je Netflix op je 4K-scherm opstart?

Ik heb nu al meerdere malen gehoord dat iemand een 4K-TV had gekocht, Netflix opstartte, bovenstaande optie niet kreeg te zien en ervan uitging dat zijn TV gewoon geen Netflix in 4K ondersteunt. Toch lijkt het heel vaak aan de instellingen van je account te liggen.

Als je inlogt op de website van Netflix, ga je daarna naar deze pagina waar je je abonnement aan kan passen. Je krijgt dan het volgende keuzemenu te zien:

keuze netflix

Voor 4 euro extra per maand, kun je nu met 4 ipv 2 personen (op verschillende apparaten op willekeurige plek) tegelijkertijd gebruik maken van  Netflix. Tevens is de optie Ultra HD erbij gekomen en de eerst volgende keer dat je opnieuw inlogt bij Netflix op je 4K TV, zul je ook de optie UltraHD 4K zien.

Wil het veranderen van het abonnement niet lukken, dan heb je waarschijnlijk je abonnement vanuit je Apple TV geregeld en loopt de betaling via de iTunes-store. Helaas kun je bij iTunes geen veranderingen in abonnementsvorm aanpassen en zul je zelfs eerst je  abonnement moeten opzeggen om zo vanuit de computer het bovenstaande abonnementsscherm voor je te krijgen en de laatste optie te kiezen.