Toch een beetje tech en gadgets op Flavourites Live

Toch een beetje tech en gadgets op Flavourites Live 1080 608 Sander van der Heide

Er zijn een paar redenen om als man naar Flavourites Live te gaan en niet de meest voor de hand liggende. Zoals je op de foto kunt zien komen er voornamelijk vrouwen tussen de 25 en 45 jaar en dat is ook wel te verwachten. De meeste webwinkeltjes die aangesloten zijn bij Flavourites, verkopen kleding, cadeautjes, woonaccessoires, juwelen, kaarten en eten. Toen ik 5 jaar geleden voor het eerst op deze jaarlijkse beurs kwam, was er wel veel meer gadgets en tech te vinden dan nu. Op Blog Heroes het beursverslag, maar hier nog de specials en mijn favoriete foto’s.

 Exclusieve gadgets

Zoals gezegd is het allemaal een stuk minder gadgets en tecg dan een paar jaar terug, waarschijnlijk toch niet interessant genoeg voor sommige winkeliers. Juist dan is het leuk als je die aparte importeur of kleine webshop tegenkomt die een grappige gadget of tool heeft, die net weer even anders is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Suuz, een webshop waar je juwelen en accessoires op maat kan laten maken doordat alles met 3D-printers wordt gemaakt. Vooral de zilveren ringen die met een eigen gekozen tekst je vinger rond gaan. Bij onderstaande Portraitcases de afdruk van een aangeleverde foto meegeprint in een smartphone case, het is dus geen foto die erop wordt bedrukt, maar door gebruik te maken in verschil van dichtheid, ontstaat er iets permanents. Een proces waar ze een poosje voor nodig hebben gehad om het voor elkaar te krijgen.

Flavourites Live 2014-sh4

Ook leuk om te zien is het computergestuurde borduurwerk van Tegendraads, een bedrijf van ontwerper Thijs van Buuren. Variërend van pixelart tot complexe ontwerpen, er is een hoop mogelijk.

Flavourites Live 2014 Tegendraads

Dat is het dan wel wat betreft tech. Qua gadgets en hebbedingetjes is er veel meer en vaak ook wat exclusiever, dus maar in één webshop te koop of van de ontwerpers zelf. Zoals de tassen van Jim Boer en zijn (web)winkel de Kunstboer.

Flavourites Live 2014-sh3

Verder is Flavourites voor mij altijd weer een perfecte gelegenheid om een camera uit te proberen of wat te oefenen. Dit keer de SONY RX10, die ik onlangs heb aangeschaft en waar we een camerareview en videoreview van hebben gemaakt. Zoals je ziet, een te gekke camera en perfecte locatie voor dit soort foto’s. Helaas valt de bokeh wat tegen en heb ik voor de foto van Anouk Verdonk hieronder (op de stand van Halsoverkop), de achtergrond wat vager gemaakt.

Flavourites Live 2014-sh2

Flavourites Live 2014-sh6

Flavourites Live 2014-sh7

Flavourites is vandaag nog te bezoeken tot 18 uur in De Kromhouthal in Amsterdam.