iPod microfoons (3): de laatste test

iPod microfoons (3): de laatste test 150 150 Sander van der Heide

Voor het meinummer van Video & Audio Report heb ik een test geschreven over 3 iPodmicrofoons. Achteraf gezien zijn de resultaten nogal teleurstellend. Er is veel ruis te horen, af en toe tikken, het stereogeluid is niet echt stereo en in combinatie met een iPod Video kan ik het zelfs afraden. Samen met een iPod nano zijn redelijke resulaten te behalen en in de hiervolgende podcast kun je de vergelijkende geluidsfragmenten behorend bij het artikel beluisteren. Je kunt hier fragmenten horen van de verschillende microfoons met mijn stem, een stukje interview via lapelmicrofoons en wat muziek van de band Sneakerfreak, die ik via mijn speakers en via de lijningang heb opgenomen.

Download link

Je kunt deze ook beluisteren via de podcastspeler hier rechts of downloaden via iTunes:

itunes button

10 comments
 • Manuel

  Hoi Sander,
  even een vraagje, ik heb onlangs ook een MicroMemo gekocht en zag in een stukje van je dat hij in mono opneemt. Ik heb gemerkt als je op lage kwaliteit opneemt via de line ingang je gewoon twee kanalen terughoort, echter op hoge kwaliteit hoor ik alleen maar links. Klopt dit? Volgens de gebruiksaanwijzing zou hij in hoge kwaliteit ook in stereo moeten opnemen.
  Als hij nu wel gewoon in stereo zou moeten kunnen opnemen in hoge kwaliteit moet ik namelijk even langs bij de winkel om het apparaat even terug te bezorgen, door de ruit… 🙂
  groetjes
  Manuel

 • Sander

  Manuel, dat klopt inderdaad niet. Maar voor je teruggaat, heb je de iPod al eens gereset (menu en selectie tegelijkertjd indrukken) ?

 • Manuel

  Hoi Sander,
  inmiddels het apparaat gereset en een andere kabel gebruikt en nu werkt hij inderdaad wel. Op zich helemaal een slechte kwaliteit, groot nadeel vind ik wel dat hij alleen in WAV opneemt ipv MP3 aangezien dat een hoop capaciteit scheelt, maar goed.
  groetjes en bedankt
  hoi
  Manuel

 • STEFAAN VAN DEN EYNDE

  JULLIE SPREKEN VAN MICROFOON ENZ. IK BEN 60 EN HEB NOG NOOIT EEN IPOD GBRUIKT ? NU WIL IK IETS KOPEN OM ZELF DINGEN OP IN TE SPREKEN UIT BOEKEN DIE IK LEES EN MOET ONTHOUDEN. DINGEN DIE ME GERAAKT HEBBEN . WAT MEOT IK NU TEN DAGE DAAR VOOR KOPEN ? EEN IPOD? EN WELKE EN MOET DAAR DAN EEN MICRO BIJ EN HEADPHONES OF IS DAT IN HET TOESTEL INGEWERKT. IK WIL INSPREKEN OP REIS? OP STRAND EN THUIS.
  VAN HARTE BEDANKT
  STEFAAN

 • Manuel

  Hoi Stefaan,
  ik zou zeker geen i-Pod kopen, het is een rampzalig gebruikersonvrienelijk apparaat en bovendien veel te duur voor wat het is. Daarnaast heb je een veel te dure accessoire nodig om te kunnen opnemen met een i-Pod. Voor jouw doel zou ik de Zoom H2 kopen. Ik heb deze recorder inmiddels zelf en het is een fantastisch compact apparaat waarmee je heel makkelijk opnames kunt maken. Zie http://www.oreillynet.com/digitalmedia/blog/2007/04/zoom_h2_digital_recorder_detai.html
  Hij kost 199,-
  groetjs
  Manuel

 • Sander

  Daar ben ik het niet helemaal eens.
  De iPod is inderdaad duur, maar als je een apparaat wil hebben waar je muziek, podcasts en video’s mee kan afspelen, die op de meest simpele manier met je PC werkt, vind ik ‘m ideaal. Voor 25 euro een griffin iTalk microfoon erbij kopen is dan het simpelste wat je kan doen. Je hebt gelijk de opnames in je computer staan, de eerst volgende keer als je verbinding maakt met je PC, staan ze gelijk op je PC. Hoe makkelijker kan je het hebben?

  Daarnaast zegt Stefaan dat hij wat wil inspreken en iets makkelijks bij zich wil hebben. Dan is een Zoom H2 echt over de top: te groot en te duur alleen voor die functie. iPod nano en Griffin is dan zelfs goedkoper.
  Als je nog geen iPod hebt, is een simpele memorecorde bij de Dixons voor een paar tientjes dan de beste oplossing. Die kun je later weer backuppen op je computer.

 • Manuel

  Ik wil Stefaan gewoon het ongemak en de ergenis besparen van i-Tunes, echt een belachelijk programma, typisch Apple, kijk ons eens hip zijn. Het is echt het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer, iedereen weet dat het rampzalig slechte software is en dat de i-pod erg duur is voor wat het is maar we durven het allemaal niet te zeggen want dan vallen we buiten de trendy apple community, dus gaan we ons met z’n allen als groot-aandeelhouders gedragen met Apple stickers op de auto en ageren tegen Microsoft. Voor de goede orde, ik ben absoluut geen Windows fan.
  Als ik een MP3 speler heb wil ik gewoon drag and drop liedjes erop kunnen zetten ipv “synchroniseren”, sodemieterop, wie dat ooit heeft verzonnen is gewoon geestelijk gehandicapt, echt belachelijk!
  Stefaan: doe jezelf een plezier en koop anders gewoon een simpele MP3 speler van bijv. M-Audio met voicerecorder, is stukken goedkoper en werkt geoon goed. Een Apple i-Pod is leuk voor Apple freaks maar absoluut geen serieus apparaat.
  Manuel

 • Sander

  My Goodness, Manuel, wat een frustratie. Wat is er in hemelsnaam gebeurd dat je zo moet afgeven op Apple en z’n producten?
  Ik ben zeker geen Windowsfan, maar ook niet specifiek Apple. Ik vind de nieuwe Sansa Clip (40 euro voor een mp3 speler met ingebouwde memorecorder) bijvoorbeeld fantastisch, maar…..mis het synchroniseren enorm. Ik ben blij dat ze daar bij Apple een zwakzinnige op hebben gezet. De gebruikersinterface van een iPod vind ik ongeëvenaard en ik leef in iTunes met z’n database, conversiemogelijkheden en playlists.

  Dus….Ieder z’n mening en nu op naar opbouwende tips!

 • Jacques

  Beste Manuel,

  Ik heb enige tijd geleden alweer, direct bij introductie in Nederland, de Zoom H2 gekocht voor de radio interviews die ik doe. Echter wat mij opvalt is dat deze recorder vaak de neiging heeft te ploppen en bij harde lach en of hard uitgesproken reacties te oversturen. Is daar iets tegen te doen.
  Je kunt me ook mailen via j.nachtegaal@mac.com.

 • henk

  Echter wat mij opvalt is dat deze recorder vaak de neiging heeft te ploppen en bij harde lach en of hard uitgesproken reacties te oversturen. Is daar iets tegen te doen.

  wat dacht je van een plopkapje…

Comments are closed.