Mastering Motel Westcoast

Mastering Motel Westcoast 640 480 Sander van der Heide

Vandaag een leuke verjaardagsklus gehad (ja, ja, 35 jaar!). Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse (ex-de Kast) hebben op dit moment een theatershow, genaamd Motel Westcoast. Samen met Mirjam Timmer, Edward Reekers, Julian Thomas en Han Koreneef, brengen ze liedjes ten gehore van de meest populaire Amerikaanse ‘West Coast’-nummers. Kenny Loggins en Andrew Gold-nummers, helemaal mijn stijl. De CD is een studioversie van deze nummers, waarbij praktisch geen overdubs zijn gedaan. De mixen zijn goed gelukt en vooral het vocale werk is top. Fantastisch hoe Syb als twee druppels op Don Henley kan klinken.

De opnames en mixen zijn gedaan in hun eigen SyCo studio, waar net een nieuwe Pro Tools HD set is aangeschaft met enorm veel goeie plug-ins, zoals de SSL-plug-in van Waves. Deze laatste voegt echt een goeie sound toe aan deze nummers. Helemaal fijn ook dat men in 88.2 kHz heeft gewerkt. Op één of andere manier reageren mijn analoge spullen enorm gevoelig op materiaal in hoge samplefrequenties. Even wat tophoog en de mix springt gelijk open. Uiteindelijk is de mastering dan ook soepel verlopen.

Pyramix speelt de mixen op 88.2 kHz af en na de analoge keten ga ik verder op 44.1 kHz, waarbij de DCS-convertor de masterclock genereert. Ik neem het uiteindelijke resultaat dan op in mijn MacBook Pro met Logic.

3 comments
 • Jana Verboom

  Hoi Sander,

  Gisteren met Ben en Lukas naar Motel Westcoast geweest (in Arnhem) en meteen ook maar de CD gekocht. Goed zeg! Een goedbewaard geheim volgens mij want ze hebben weinig aandacht in de landelijke dagbladen gekregen. De CD blijft mij voorlopig vergezellen in de auto!

 • Sander

  Ha Jana, wat leuk dat je een reactie ahterlaat op m’n blog.
  Ik ben zelf ook wezen kijken in Amsterdam en had precies hetzelfde. Misschien komt het ook wel omdat het nummers zijn die je een beetje vergeet en gewoon weer steengoed blijken te zijn.
  Hoe vond Lukas het, houdt hij wel van dit soort muziek?

  Ik heb even op je blog gekeken en zal er zeker eens terugkomen. Heel interessant.

 • PD Hogeterp

  Hallo Sander,

  Grappig om te lezen dat jij de mastering hebt gedaan voor het album. Voor school heeft mijn opleiding (Communication & Multimedia Design) de animaties en het video werk verzorgd. Ik zelf heb het geluid onder alle animaties en video tijdens de show opgenomen en nabewerkt.

  Complimenten voor je mastering werk. Ik heb het album ook en het klinkt steengoed!

  mvg, PD Hogeterp

Comments are closed.