Mastering One-J

Mastering One-J 150 150 Sander van der Heide

De laatste tijd master ik niet zoveel R&B. Nou moet ik zeggen, er wordt ook weinig goeie R&B gemaakt, dus zo erg vind ik het niet.

Hou ik dan niet van R&B? Nee, ik hou niet van producties waar zonder zorg en ernst aan gewerkt is, in wat voor muziekstijl dan ook. Is dat wel het geval, dan merk ik dat meteen tijdens het masteren.

Neem de mixen van Jeroen Nap, een uiterst talentvolle producer. Zelfs de ‘homies’ uit de VS komen naar Woerden om met hem te werken. Hij schrijft de nummers, arrangeert ze, werkt ze uit en zingt allerlei vocalen in. Hij neemt alles zelf op en mixt een sound, waar ze in de VS dus inderdaad jaloers op zijn. Zijn mixen masteren automatisch naar die HipHop-sound toe en kunnen daarna makkelijk naast welke LA-topproductie dan ook gedraaid worden. Een half dBtje teveel in 54 Hz en je merkt het meteen! Dat is het verschil met een mix die niet klopt, dan kun je aan je eq’s draaien, maar dan hoor je niets veranderen.

Petje af voor Digidance, om in deze tijd weer te investeren in topproduct: One-J.

Mastering One-J

1 comment
  • Daniel

    Hey Sander,

    Goed om te lezen dat iemand talent herkend! 🙂
    Jeroen “Big Dawg” Nap is er niet nu “ineens” of “zo maar” en ik verwacht dat we nog veel van hem gaan horen.

    B.t.w. toffe site heb je, ik ga het eens rustig allemaal lezen.

Comments are closed.