Mastering Orange Snow

Mastering Orange Snow 150 150 Sander van der Heide

Op mijn zeventiende was ik leadzanger en speelde ik gitaar in een schoolbandje, ‘Pooh Polish’. Ik weet niet hoe het met andere andere muzikanten zat rond die leeftijd (eerlijk gezegd weet ik het wel), maar ik speelde voornamelijk om indruk te maken op de dames. Die dames stonden allemaal vooraan het podium, omdat ze onze muziek zo goed vonden, dacht ik naïef, maar achteraf bleek dat ze onze bassist zo leuk vonden. In dat publiek stond ook een broertje van mijn schoolvriend Matthijs, Leo Sienot, nu bijna 20 jaar later een begenadigd technicus/producer/gitarist en één van mijn klanten.


Hij zal 15 zijn geweest toen en hij raakte bezeten van de gitaar van Matthijs. In het begin speelden Matthijs en ik nog stoer wat funky akkoorden voor dat sukkeltje, maar na 3 maanden pielen, speelde dat sukkeltje ons finaal weg door “More Than Words” na te spelen. Dat was het moment dat ik erachter kwam dat gitaar niet mijn ding was:-)

Leo runt de studio Studilio in het Westlandse Wateringen. Na het conservatorium begon hij wat te mixen en maakt nu ondertussen professionele producties waar karakter en plezier inzit. Zo ook nu zijn eigen project Orange Snow. Eigen nummers, eigen teksten, eigen arrangementen, eigen productie, eigen mix, eigen mast….gelukkig, dat kon ik dan nog doen. Alternatieve rock die ongelooflijk in je hoofd blijft hangen.

De mastering hebben we in onze authoringruimte, Pixility, gedaan. Daar hebben we een prachtige surroundset van Van Medevoort Speakers staan en een Samplitude-systeem met plug-ins van o.a. Sony Oxford en TC.

De liedjes werden nog sterker toen hij ze in de studio op MIJN gitaar speelde (ja, na 19 jaar, heb ik het weer aangedurft er eentje te kopen). Ik wou dat ik het had opgenomen, want wat pakt hij toch een mooie liggingen. Volgende keer, Leo, dan plaatsen we ze op YouTube of zo, for the world to know “Orange Snow”.

5 comments

Comments are closed.