Mastering “The Beatles in Concert”

Mastering “The Beatles in Concert” 150 150 Sander van der Heide

Via Dutchview kreeg ik de klus voor het masteren van stereo en surround geluid voor de DVD “The Beatles in Concert”, uitgevoerd door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast moest er ook een CD gemaakt worden en hebben we met Pixility ook de DVD-authoring verzorgt. Een grote klus, met veel werk. Zo was de DVD al klaar en kwam men erachter dat een mastering het geluid toch wel ten goede zou komen (ik zeg het je!). Dus weer terug naar af, masteren, sync leggen, encoderen naar Dolby Digital en DTS en toevoegen aan de authoring.

Leuk om tijdens de mastering oud-collegastudent Toegepaste Electronica, Remko Luijten, weer eens te zien. Hij werkt nu practisch vast voor dit orkest als ‘front-of-house’-en studiotechnicus in de studio van de luchtmachtkapel. 55 theatershows met fantastische arrangementen, goeie muzikanten en de beste apparatuur beschikbaar.

1 comment
  • Sander

    Gisteren ben ik wezen in kijken de Goudse Schouwburg. Remko doet een superjob. De zangeressen klonken top en nu viel me pas op hoe mooi de arrangementen waren. Als je een beatlesfan bent, is dit echt een must om nog gauw te gaan kijken.

Comments are closed.