Met de Samsung NX20 op Flavourites Live

Met de Samsung NX20 op Flavourites Live 800 534 Sander van der Heide

Vanochtend nog even snel de batterij bijgeladen, SD-kaartje geformatteerd en eenmaal aangekomen in de perskamer van Flavourites Live, de Samsung NX20 aangezet en in de SMART-stand een stel foto’s geschoten. Een eerste indruk en een aantal foto’s laten nu al zien dat goedkoop hier geen duurkoop is.De NX20 is licht (340 gram) en ligt heerlijk in de hand. Dat blijft een belangrijk punt, de Olympus E-PL5, die ik nu ook op test heb, mag dan wel een kleinere en lichtere body hebben. Je hebt totaal geen grip en je hebt ook nog te weinig om beet te pakken. Verder ben ik erg enthousiast over het 3-inch Amoled display wat je echt alle kanten op kan draaien. Net nog even de camera een halve meter boven je hoofd houden om een beursstand beter in beeld te krijgen gaat hier prima mee (zoals je op aardig wat foto’s kan herkennen). Een paar foto’s zie je hier onder, maar wil je alle foto’s zien, kijk dan  in dit album op Picassa.

De meeste beursstands hebben niet meer dan 1 of 2 spotjes en verder wat indirect licht van buiten via de dakramen (zie eerste foto). Het maakt het soms niet makkelijk om iemand in de front goed uit te lichten, dat is voor geen één camera makkelijk. De Samsung maakt er niets lichters van, maar probeert er een zo natuurlijk mogelijke weergave op te vangen. Hij heeft opvallend weinig beeldruis.

From Flavourites Live 2012

De nieuwe v40 van VOLVO was qua stand een buitenbeentje, maar genoeg vrouwelijke curves in deze wagen die ik zo redelijk op de foto kon krijgen.

From Flavourites Live 2012

Zelfs in de SMART-stand toch nog makkelijk een kleine scherptediepte weten te krijgen.

From Flavourites Live 2012
From Flavourites Live 2012

Beeldruis in donkere plekken is erg minimaal

From Flavourites Live 2012

Hier ook weer: spots op de achtergrond en dames zelf in het ‘donker’

From Flavourites Live 2012

Die moest ik dus wel even een beetje bijwerken.

From Flavourites Live 2012

De rest van de foto’s kun je in dit album nog even bekijken. Ik ga even wat dieper in het toestel duiken.