My Horse & Me

My Horse & Me 150 150 Sander van der Heide

Mijn kinderen zijn helemaal weg van videospelletjes op de Nintendo Gamecube. Ikzelf ook, maar meer om de esthetische aspecten als de graphics, geluidseffecten, soundtrack, verhaallijn enz. Hardstikke leuk dus toen vorige week mijn kinderen Willem Wever keken en in deze aflevering werd uitgelegd hoe een videospel wordt gemaakt. Nog leuker toen dat het Wii-spel My Horse & Me bleek te zijn.

In opdracht van Soepel heb ik de muziekproductie gedaan voor dit spel. Toen alle demo’s klaar waren, moest ik deze omtoveren naar Hollywoodsound. Maar ja, als iemand een demo al 200 keer heeft beluisterd, krijg je bij elke verandering te horen “het geluidje uit de demo vond ik mooier”. Dus alle muzikanten konden naar huis en heb ik de sounds van GarageBand maar van stal gehaald (hinnik).