Quick Look in Leopard

Quick Look in Leopard 150 150 Sander van der Heide

Hoewel ik het idee heb dat mijn systeem een stuk instabieler is geworden sinds Leopard OSX, zijn er wel steeds meer functies waar ik nu niet meer zonder zou kunnen.

Eén daarvan is de Quick Look-functie (“Snelle weergave” voor OSX in ‘standje’ Nederlands). Op video’s meestal aangeprezen in Cover Flow (sorry, deze is niet vertaald), maar wat weinig mensen weten is dat deze functie overal werkt en voor je het weet, druk je op elk moment weer op je spatiebalk (de shortcut voor Quick Look).

Dus als je een e-mailtje krijgt met een Word-document, niet openen, maar druk op de spatiebalk. Heb je in Excel of Numbers op “Open Bestand” gedrukt en weet je niet welke spreadsheet de juiste is, druk op de spatiebalk en met de pijltjestoetsen vlieg je er doorheen.

Helemaal interessant wordt het als je door videobestanden of audiobestanden heengaat, zoals ik in de volgende ‘screencast’ laat zien. (deze screencast is de eerste die ik als test heb gemaakt voor iMakeMedia, een website waar ik wat vaker voor ga schrijven.)