Spotibot

Spotibot 150 150 Sander van der Heide

The Artist Radio-functie in Spotify is een hele goede manier om nieuwe muziek te ontdekken of als je in de mood bent voor wat ‘John Mayer’, maar niet 20 nummers van hem alleen wilt horen. Er hechten ook wel wat nadelen aan:

  1. Je moet een betaalde account hebben
  2. Je kan geen playlist aanmaken van wat je beluisterd hebt
  3. Je kan geen playlist aanmaken met voorgeslecteerde nummers
  4. het werkt niet in de apps (zou wel een functie zijn die Spotify van mij mag uitbreiden)
  5. De selectie van songs is soms eenzijdig of past niet lekker bij elkaar.
Het mooiste zou een functie zijn als in Pandora, waar je een artiestennaam invoert en er automatisch een playlist uitrolt. Een beetje zoals bij iTunes Genius, waarbij alle muziek bij elkaar past. Die functie is er, maar niet in Spotify zelf, maar op de website Spotibot. Je voert inderdaad een artiesten naam in en nadat je hebt aangegeven hoeveel tracks je wilt hebben, wordt er een playlist gegenereerd in de stijl van de opgegeven artiest. Dit duurt overigens een aantal secondes, dus denk niet gelijk dat de site niet reageert. Hierna zie je een pijl verschijnen met de aanwijzing “drag me into Spotify”. Nou lijkt het dat je niets oppakt als je erop klikt en wil slepen, maar ook al zie je niet, het is er wel en zodra je loslaat in Spotify, ontstaat er ter plekke (je kan dus het beste in Play Queue staan als je een andere lijst niet wilt opvullen) een aanvulling met de gesleepte tracks. Gewoon op de rechtermuisknaop drukken en kopiëren werkt trouwens ook. Mocht de link echt niet werken, kun je altijd een lijst met de tracks kopiëren en plakken in een playlist in Spotify. Erg simpel en lost dus bijna alle bovenstaande problemen op:

  1. Je hebt geen betaalde Spotify-account nodig
  2. Je kan een lijst aanmaken met voorgeselecteerde nummers
  3. Het is geen functie in een app, maar je kan zo wel vooringestelde radiokanalen aanmaken
  4. de selectie is redelijk goed. Ik had 1 keer een doedelzaktrack in een Nu Disco-lijst, maar dat was dan ook de enige.
Nu nog een zelfde functie, maar dan net zoals iTunes Genius, playlists gebasseerd op songtitels in plaats van artiesten.