Nokia Lumia 800, extreme product making

Nokia Lumia 800, extreme product making 150 150 Sander van der Heide

Op plaatjes ziet de nieuwe Nokia 800 er al mooi uit, maar in je handen, merk je pas echt wat een ‘beauty’ dit is. Hoe gaaf is het dan om van Nokia´s Vice President Industrial Design, Stefan Pannenbecker, uitleg te krijgen over het ontwerpproces. Op Stylecowboys laat ik aan de hand van wat foto’s zien hoe prachtig dit toestel in elkaar zit.

Zelf ben ik erg enthousiast over het prachtige ‘clear black’-display. Alsof de zwarte body doorloopt in je scherm. De letters staan prachtig scherp los. Ook Spotify op Windows Mobile kan me erg bekoren. De Micro-USB-aansluiting is wel een misser, qua design snap ik het wel, maar de plek is erg onlogisch (linksboven in). Probeer maar eens als je aan het opladen bent een telefoongesprek te voeren. Nog moeilijker wordt het als je gebruikt maakt van een dockingstation, die verwachten toch meestal een telefoon met de aansluiting onderaan. De aansluiting wordt wel heel stijlvol weggewerkt met een magnetisch klepje, maar die gaat geheid na een paar maanden kapot.

Windows Mobile 7 (codenaam Mango) werkt heerlijk, ziet er goed uit, maar op een gegeven moment zijn die animaties wel leuk geweest en zou je iets meer overzicht willen hebben. Verder zijn de meeste apps gewoon te krijgen en het zal niet lang meer duren voordat Wordfeud wel een versie hiervoor zal maken, dan hoef je daar je keuze niet meer op te baseren.

In dagelijks gebruik is de Lumia 800 heerlijk licht, ligt lekker in de hand en je hebt niet het gevoel dat je er een hoesje omheen moet hebben (wat namelijk wel bij de iPhone het geval is, daar voel je je een waaghals als je onbeschermd gebruik maakt van de glazenplatensandwich). Ontvangst heb ik niet goed kunnen testen, maar had wel vaak slechte verbindingen en het geluid vond ik niet erg prettig. Maar ach, zo’n telefoon gebruik je toch eigenlijk meer voor social media en spelletjes, niet?