De Tablet S wordt niet My First Sony

De Tablet S wordt niet My First Sony 958 200 Sander van der Heide

Nu ongeveer elk denkbaar merk een tablet in zijn productlijn heeft, zelfs elk ondenkbaar Chinees merk wel een Android-kloon en al een paar respectabele merken de tabletmarkt weer hebben verlaten, brengt SONY zijn eerste tablet op de markt, de Tablet S. Op de IFA mocht ik ‘m op een afstandje bewonderen en was zwaar onder de indruk.

Eenmaal in eigen handen, ben ik lichtelijk teleurgesteld. Android 3.2 draait prima, maar dat doet het ook op andere tablets. De TruBlack-technologie geeft wel een heel sjiek pikzwart contrast, maar het 9,4-inch scherm met nogal afwijkende beeldverhouding is niet het beste wat ik gezien heb. Het zit hem gewoon in de details en afwerking, iets wat bij Apple geen sluitpost is, maar mede dankzij wijlen Steve Jobs, een primair aspect van het ontwerp en de ervaring. Dat zie je bij SONY gewoon niet terug en dat snap ik niet, als je zo lang de tijd hebt gehad om als laatste de show te kunnen stelen, dan red je het niet met ‘bijna de beste’.

Lees hier mijn complete verslag en bekijk mijn videoreview op eReaders.nl