Sleep en antwoord in iOS5

Sleep en antwoord in iOS5 640 960 Sander van der Heide

Sinds de IFA afgelopen september, zitten we met een stel bloggers van Stylecowboys in een group-chat in WhatsApp. Zodra er weer een onderwerp wordt aangesneden, kunnen er binnen 5 minuten zomaar 15 berichten langskomen. Vandaag in de auto probeerde ik een audiobook te luisteren, wat door de group-chat redelijk mislukte. Niet alleen vlogen de pop-ups om je oren (inclusief hard signaal wat mijn audioboek wegduwde), toen ik op plaats van bestemming mij wilde mengen in de chat, merkte ik dat ik toch nog veel handelingen moet verrichten om in het gesprek te belanden.

Eerst ontgrendel je je iPhone, dan veeg je het Berichtencentrum naar beneden en tik je de betreffende boodschap aan. Dan opent het bijhorende programma (Berichten, WhatsApp, Touch etc.), maar eindig je soms in een ander gesprek en moet je op zoek gaan naar het bijhorende gesprek. Een hoop handelingen uiteindelijk niet zo rechttoe rechtaan als ik zou verwachten.

Mijn zoon Jip zag mij vanavond weer stoeien en riep dat ik bij een nieuw bericht even niets moest doen. Met stomme verbazing zag ik dat hij voor het ontgrendelen op het icoontje van het bericht z’n vinger plaatste, deze met een veegbeweging naar rechts schoof en gelijk belandde in het betreffende gesprek. “Kwam ik vandaag toevallig achter” zei het kereltje van 10. Een goeie tip van Jip dus, één keer slepen en chatten maar.

4 comments

Comments are closed.