Mazda Inspiration trip

Mazda Inspiration trip 1024 576 Sander van der Heide

Een perstrip met een autoreis van Zürich naar Milaan, bedoeld om te inspireren. Zelfs als journalist moet je af en toe even stilgezet worden van het azen op primeurtjes of aankondigingen van nieuwe automodellen, het testen van de wegligging of het te snel beoordelen van een nieuw design. Mazda Nederland nam mij 2 dagen mee in de nieuwe Mazda6 om de designfilosofie “Kodo” te doen begrijpen, te zien, te ervaren en….te rijden.

20130411-032100.jpg
Om ervoor te zorgen dat wij als genodigden journalisten niet met de handjes achterover, alles over ons heen lieten komen, werden we aan het werk gezet. Niet alleen kreeg haast elke journalist een Mazda6 toegewezen om deze van Zürich naar Milaan te rijden, aan de hand van verschillende enveloppen, moesten er ook opdrachten uitgevoerd worden, waarbij het leren kennen van de auto centraal stond. Mazda heeft zelfs in een 2 minutendurend filmpje samengevat hoe dat verkoopt:

Samen met 2 journalisten van Discovery Magazine mochten wij de meest volledige versie van de Mazda6 aan de tand voelen. Een sedan met 2.5-liter benzinemotor, automatische versnelling, allerlei technische add-ons en in de typerende rode kleur “soul red metalic” die als presentatiekleur is uitgekozen in alle uitingen van Mazda.

20130411-031857.jpg
Nadat ik het binnenstadverkeer in Zürich had getrotseerd, kwam de Mazda6 pas echt lekker op gang op de snelweg. Het is al snel geen rijden meer, geen zweven, maar glijden. Wat een vering heeft deze wagen zeg. Niet te hard, niet te zacht en niemand in de auto die last van wagenziekte kreeg. Voor ons een groot pluspunt. Voor mij mooi de gelegenheid om het stuur over te dragen aan Maartje Lute en Merel van der Lande van Discovery Magazine, zodat ik op de achterbank allerlei gadgets kon uitproberen. Ideaal voor dit soort perstrips en had daarom maar een aardige selectie meegenomen:

Olympus E-PL5. Een digitake fotocamera waar ik niet erg enthousiast over kan worden. De foto’s op deze pagina zijn overigens hiermee gemaakt.
Casio Exilim EX-ZR1000, een pocketcamera met een supersnelle autofocus.
SONY HDR-AS15, een actioncamera en concurrent van de GoPro.
Casio G-shock GB-6900AA, het beroemde horloge van Casio, maar nu met bluetooth en iPhoneverbinding
– iPad 4de genaratie en iPhone5, om met het bovenstaande te verbinden.

Resultaten hiervan volgen natuurlijk nog en ik zal een enkele ook in MoSCoW nog bespreken. Overigens was ik ook erg gecharmeerd van de sportbreakversie van de Mazda6. Met een instapprijs van €28.990 heeft de Volkswagen Pasat er een nieuwe concurrent bij gekregen.

20130411-032644.jpg