Even rustig aan met de Slow Watch

Even rustig aan met de Slow Watch 1080 608 Sander van der Heide

Tussen al het geweld van de (android) smart watches, heb ik de afgelopen weken ook af en toe deze Slow Watch gedragen. De naam refereert aan de enkele wijzer die er 2 keer zo lang over doet om het klokje rond te gaan. Of heeft het te maken met een andere blik op het gegeven tijd?

concept

Voor iemand die erg veel moeite heeft met het op tijd verschijnen op afspraken is de Slow Watch een hele bevalling. Even snel kijken of je nog een paar minuten hebt, is er dan ook niet bij. Het concept is meer gericht op ‘ongeveer’ dan op precisie. Niet dat het uurwerk niet gelijk loopt met de werkelijke tijd, maar het aflezen is gewoon even wennen. Je hebt opeens 24 uur op één wijzerplaat en de grote wijzer maakt dus maar één rondje per dag, tegenover 2 rondes van een uurwijzer. Als je de foto hierboven goed bekijkt, dan kun je zien dat het precies 17:15 is. In de praktijk kijk je snel even en zeg je: “Het is iets over 5 en we hebben nog wel eventjes tot 6 uur”.

opbouw

watch-movement-bigZoals gezegd het uurwerk is dik voor elkaar. Er wordt gebruik gemaakt van een RONDA powertech Caliber 505.24H Quartz-uurwerk. Normaal kan dit loopwerk 4 wijzers aan, maar is in de Slow Watch anders ingezet. De wijzerplaat ligt overigens erg laag in de kast en dat betekent dat je sommige tijden echt alleen goed kan aflezen als je er loodrecht boven hangt.

stijl

De Slow Watch oogt erg stijlvol, maar niet heel sjiek. Het is ook iets meer een mode-accesoire dan een uurwerk. De kast is gemaakt van 316L-roestvrijstaal en voelt solide, maar niet licht aan. Voor sommigen is ie misschien iets te zwaar, maar met het juiste horlogebandje, had ik er geen last van. De versie die ik had (hier op de foto) had een te licht en soepel horlogebandje, maar het alternatief wat is te bestellen is een oerlelijke metalen band of naar mijn mening ook een te lichte canvas band. De beste optie is nog steeds leer, het past ook mooi bij dit horloge, maar betekent wel dat je na aankoop nog even wat extra’s moet uitgeven.

De Slow Watch is een hele leuke eerste zet van een jong horlogemerk van 4 vrienden, die verspreid over heel de wereld, verbonden door ervaring in de horloge-industrie, samen proberen de kijken op tijd een frisse insteek te geven.

naam: Slow Watch

aantal types: 19

prijs : €220 tot €260

website: www.slow-watches.com

slow Jo gold case brown leather by slow watches on sofa