Stelling: Als iTunes een abonnementsregeling krijgt, stop ik met torrents.

Stelling: Als iTunes een abonnementsregeling krijgt, stop ik met torrents. 1080 896 Sander van der Heide

Muziek als download heeft weinig waarde; Het is harddiskvulling. In feite krijg je op het moment van downloaden een kopie van een digitaal bestandje. Ondanks dat het stukken handiger, goedkoper en milieuvriendelijker is dan de plastic tegenhanger, is betalen ervoor nog steeds een struikelblok.

Zeker als het gaat om snel even wat te checken, zijn torrentfiles zo verleidelijk. Als je er eenmaal aan begint krijgen je betaalde downloads steeds minder waarde en je zou het meeste niet eens missen als het weg was.

Ik denk dat een abonnementsregeling bij de iTunes Store nog niet zo gek zou zijn. Een tientje per maand en downloaden wat je maar wilt: duizenden tracks, films en series. Als je echter stopt met je betaling, spelen ze gewoon niet meer af. Ik zou ervoor gaan en misschien wel de kabel opzeggen.

Mee eens of oneens?

1 comment
  • PD Hogeterp

    Mee eens, al zouden ze de download alsnog wel aantrekkelijker moeten maken dan de torrent versie. Ik denk dan aan het aanbieden van verschillende formaten audio (hoge resolutie!) en zoiets als wat Blof heeft gedaan met hun Umoja album (open disc, toegang tot een website met nieuws en gratis downloadable materiaal).

    Ik ben voor!

Comments are closed.