Apple Store Amsterdam is meer dan een winkel

Apple Store Amsterdam is meer dan een winkel 570 382 Sander van der Heide

Vanochtend is de ‘Flagship’ Apple Store Amsterdam geopend. “Big deal” denken sommigen dan, want er is toch al een Apple Store in de buurt? Meestal zijn dat Apple Premium Resellers en heten vaak iCentre of iets dergelijks. Ze lijken heel vaak al op een Apple Store, maar dat komt door alle eisen die Apple aan haar resellers stelt. En geloof me, die zijn niet mals en met de beperkte marges die deze shops krijgen, vraag je je af hoe ze kunnen overleven. Kun je dan beter naar zo’n Apple Center gaan of de officiële Applewinkel in Amsterdam? Voor de prijs hoef je het niet te doen, die zijn in beide winkels hetzelfde, bij Apple valt niets te onderhandelen en bij een iCentre zijn de marges zo beperkt dat je hoogstens een hoesje voor je iPhone kan afdingen. Een iCentre zit misschien dichterbij je in de buurt, maar een ritje naar de Apple Store in Amsterdam is ook wel de moeite, voor de ervaring, grote hoeveelheid aan producten en trainingen en presentaties.

Afgelopen donderdag mocht ik al een kijkje nemen en heb op 2 websites hier verslag van gedaan. Check het artikel op Marketingfacts.nl voor een bespreking van de winkel, organisatie en de Apple Store App of het artikel op Hifi.nl, waar ik meer inga op de inrichting en indeling van de winkel.

De foto’s heb ik gemaakt met de nieuwe Micro Four Thirds camera van Nikon, de V1. Alles met een waanzinnig mooie compacte 10mm lens. Ik heb alle foto’s in vol ornaat in een album op Picasa gezet die je hier kan bekijken en downloaden.

2 comments
  • Frissewind

    Klinkt goed, die winkel. Maar punt blijft: die arbeidsomstandigheden schuren, zou mooi zijn als ze daar nu op doorpakken. Rapporten genoeg, nu actie.

  • Sander

    Die arbeidsomstandigheden voor deze werknemers zitten wel goed volgens mij 🙂 Maar je bedoelt zeker in China bij Foxconn. Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Tja, ze zijn niet voor niets uitgeweken naar China en denk dat we als consument we er zelf ook verantwoordelijk voor zijn geweest. Misschien wordt het tijd om productie weer in de VS te laten plaatsvinden?

Comments are closed.