3D, kun je er tegen?

3D, kun je er tegen? 150 150 Sander van der Heide

Ik ben zelf een enorme liefhebber van 3D-films, als het 3D maar goed is toegepast en de bioscoop het goed kan weergeven (wat helaas niet altijd het geval is). Mijn vrouw en oudste zoon kunnen er echter niet zo goed tegen. Als we met z’n allen naar de film gaan, wordt het of de 2D-versie, wat ik jammer vind, of 3D en lopen we achteraf met 2 wankelende mensen over straat.

Nou ben ik benieuwd of er in verhouding een grote groep mensen is die niet tegen 3D kan en wat voor een effect dat heeft op de keuze die er gemaakt wordt voor het bekijken van de film in 3D of 2D. Nou zijn er wel onderzoeken te vinden over hoe mooi mensen 3D vinden en cijfers over het biosbezoek van de 3D- en 2D-versies, maar nergens in verband met het ‘niet tegen 3D kunnen’. Dus heb ik zelf 4 vragen opgesteld in een officieus mini-onderzoekje. Als je mee wilt doen, lees dan verder en mocht je iemand kennen die vooral onder de 3D-misselijk-groep valt, tweet of like deze post, zodat ze ook mee kunnen doen. Ik zal dan later de uitkomst op deze site kenbaar maken.

2 comments
  • B. A. Warning

    Ben van mening dat 3D geen absolute toevoeging is aan het beleven van film.
    Voor spectaculaire en hevige animatiefilms vindt ik het in de bioscoop fantastisch, maar voor de meeste andere genres kan ik het prima missen.
    Vindt persoonlijk surround een veel indrukwekkendere toepassing dan 3D en zelfs voor verstilde documentaires en diepe drama een toegevoegde waarde, mits mooi gebruikt.

  • Sander van der Heide

    Hee Björn, als je nog wat tips hebt van documentaires en diep drama waar dat surround mooi is gebruikt…graag! Tijdens al die demo’s krijg je meestal ook van die knallende films te horen en kan wel wat ander referentiemateriaal gebruiken.

Comments are closed.