Cars 2 filmrecensie

Cars 2 filmrecensie 150 150 Sander van der Heide

Als ik naar de bioscoop ga, is het niet omdat ik de allernieuwste films wil zien. Ik loop toch al jaren achter met mijn lijstje en een paar maandjes wachten op een DVD-release vind ik dan ook niet erg. Nee, naar de bioscoop ga ik voor de ervaring. Ik ken de bioscopen die het voor elkaar hebben en dan is het alleen de film nog. Ik ga dan ook graag naar een film die me imponeert. Dat betekent niet zware knallen en 3D waar je hoofdpijn van krijgt, maar waar je merkt dat er met heel veel zorg en aandacht tot het kleinste detail aan gewerkt is. Mooi camerawerk, smaakvol gebruik van 3D, waanzinnig CGI, functionele surroundmix en als de film dan ook nog goed is, dan is het plaatje voor mij compleet.

Ik mis dan ook recensies waarbij de nadruk niet ligt op het verhaal en de acteerprestaties, maar op het creatieve en technische gedeelte. Met die gedachte ben ik bij hifi.nl begonnen aan een reeks van dit soort filmrecensies. Om te beginnen, Cars 2 van Pixar, die je hier kunt lezen.

Onderstaande video is weggevallen in het artikel op hifi.nl en nou juist net zo aardig om een blikje achter de schermen van de muziekopnames te zien.