Dunlavy SC-II in da house

Dunlavy SC-II in da house 150 150 Sander van der Heide

Het komt geregeld voor dat men tijdens een mastering vraagt “En, heb je thuis nou ook van die speciale speakers staan?”. Al 10 jaar geef ik dan als antwoord “nee joh, gewoon een goeie set Dynaudio’s met een simpele SONY-versterker”.

Vandaag is dat veranderd. Pier-Durk kwam via marktplaats een Dunlavy-liefhebber tegen die een set SC-II’s wegdeed, een prachtige set, practisch nieuw. Toen ik ze in de huiskamer neerzette, schrok ik toch nog wel even van de grootte. Ik had verwacht dat ze ongeveer 1 meter 50 zouden zijn, zoals in de specs stond, maar ze zijn toch echt 30 cm groter. Nathalie moest ook even slikken. Maar nadat we vanochtend de eerste klanken van Shawn Colvin hoorden langskomen, was het genieten van het open en transparante geluid van deze set.

Ik heb ze voor nu even recht naar voren opgesteld en dat schijnt het beste te werken, maar eerst maar eens de bank weer in de huiskamer plaatsen en wat gaan tunen.


Hier nog even naast z’n grote broer de SC-IV (mijn ‘reserve’-speaker in de studio):

5 comments

Comments are closed.