Griffin MyPhones kinderkoptelefoon

Griffin MyPhones kinderkoptelefoon 150 150 Sander van der Heide

Aangezien Mees het snoer van mijn geleende AKG-koptelefoon had doorgekauwd (Nee, Mees is geen hond, maar mijn zoontje van 7 jaar), was ik op zoek naar iets robuusters voor hem. Ik wilde net een DJ-koptelefoon van UltraSone bestellen, toen ik deze van Griffin kreeg (samen met wat coole hoesjes voor de iPhone). Een praktijktest dus.

Op de verpakking van de MyPhones staat voor 3 tot 12 jaar. Hoe onderscheidt een koptelefoon zich door alleen voor kinderen te zijn bedoeld. Ten eerste door de grootte. Ik kan hem zelf niet over mijn hoofd heen krijgen, dan zitten ze halverwege mijn oren. Bij Mees zitten ze perfect. De uitstraling van het geheel is nogal kleuterachtig, dus ik denk dat 3 tot 8 jaar een betere categorie is.

De koptelefoon komt in een opbergkoffer die het kind zelf kan ‘customizen’ door 1 van de voorvellen in het venster te plaatsen (lichtblauw met robots voor de jongens, roze panda’s voor de meisjes, oranje sterren voor beiden en wit om zelf te kleuren). In dezelfde prints kun je ook schijfjes in het oorkussen plaatsen. Nieuwe blanco vellen zijn hier te downloaden.

De klank is niet heel erg bijzonder, ik zou dan eerder voor een Sennheiser PSX-100 gaan. Wat wel bijzonder is, de verzwakker die standaard aangaat. Op een IPod krijg je in totaal niet meer dan tweederde van het normale signaal (volgens Griffin 85dB SPL). Hetzelfde effect zou je ook kunnen bereiken door de geluidsbeveiliging van de iPod aan te zetten, maar met deze koptelefoon bescherm je altijd de tere kinderoortjes. Mees luistert bijv een tijdje naar z’n iPod Nano en sluit de avond dan af met wat radio op zijn CD-spelertje.

In de Apple store kost de Griffin MyPhones €39, maar bij soundwear.nl zag ik ze voor €27. Zoals je ziet in de deze video (overigens in 1080p geschoten met de SONY HD Bloggie) is Mees er erg over te spreken en ik ook.

4 comments
 • Tamara de Ridder

  Hi Sander,

  even vraagje over die Griffin MyPhones voor kids; kun je die ook gewoon aansluiten op een ordinaire gewone ‘kinder boombox met cdspeler” denk je? of is hij echt alleen voor Ipod etc.?

  Alvast bedankt, groeten van Tamara

 • Sander

  Ha Tamara,

  er zit een standaard 3,5 mm plug op, dus hij past in haast elke mp3speler telefoon en boombox. Mocht je er toevallig eentje hebben met een grotere, 6,5mm, dan is daarvoor een verloop te krijgen (rond een euro).

  Nog steeds een goeie koptelefoon dit, hij kan alleen niet zo hard als beveiliging. Alweer een hoop andere gehad en had 1 aardige van Nokia, maar die kost 299 euro, dus dat is geen optie voor kinderen lijkt me.

Comments are closed.