Zoom Q3 Pocket Camcorder

Zoom Q3 Pocket Camcorder 150 150 Sander van der Heide

zoomQ3Ik heb van Zoom een Pocket Camcorder op test met ingebouwde stereo microfoon. Eigenlijk is het meer een stereo recorder met een camera. De audio-features zijn zeer uitgebreid. Je kan opnemen in MP3 en WAV met bit rates van MP3 48 tot320 kbps en PCM 44khz/16bit tot 48khz/24bit. De audio kwaliteit via de stereo microfoon is erg goed en je kan ervoor kiezen om alleen audio op te nemen zonder beeld. Levels zijn in te stellen of op auto gain te zetten. Er zit zelfs een audio-ingang op, zodat ie ook als standalone audio recorder is te gebruiken naast een mengtafel of uitgang van een alles met een mini-jack uitgang.

De bouw van het apparaat is wat spartaans. Totaal niet sexy zou ik zeggen, maar goed, de SONY Bloggie is sexy, maar weer fout in elkaar gezet. De Zoom Q3 heeft een USB aansluiting met een soort rubberkabeltje. Werkt altijd, geen mechanische onderdelen zoals bij de Flip en Bloggie die kapot gaan of terugschieten, laat staan op de verkeerde hoogte zitten, zodat je nog een kabel nodig hebt om ‘m aan te sluiten. Het Display (2,4 inch) heeft een goede kijkhoek en toont nog extra info zoals audio meters en tijdsduur onder je beeld en niet erdoorheen. Verder is alles begrijpelijk en werkt het gewoon. Opslag is op een SD-kaart die erbij wordt geleverd (2 GB).

Beeldresolutie is helaas 640×480, maar ik verwacht snel wel een nieuwe versie. Kwaliteit is OK, hij heeft een iets grotere hoek dan bijv de lens van een Flip, kleuren zijn een tikje verzadigd en contrast is vrij laag. Echter bij de Flip in het vergelijk hieronder zie je dat deze te veel saturatie en encodingartifacten vertoond. De Zoom Q3 is absoluut het overwegen waard.

Sandy Dane – Waiting for Love (Live @ Bitterzoet) – Zoom Q3

Sandy Dane – Waiting for Love (Live @ Bitterzoet) – Flip Video Ultra

7 comments

Comments are closed.