Facebookgroepen, hoe kom je ervan af.

Facebookgroepen, hoe kom je ervan af. 150 150 Sander van der Heide

Onlangs werd ik door iemand toegevoegd aan een groep (waarom Facebook dit nog toelaat zonder toestemming, snap ik nog steeds niet). Bleek dat dit niet om een bepaald onderwerp ging, maar dat een bedrijf het onderwerp was. In principe gun ik ieder zijn faam en connecties, maar het resulteerde in allerlei emailvervuiling met meerdere mails in de trant van “help, wat is dit nou weer?” “gaan we iets leuks doen?”en “hoe kom ik ik hier vanaf?”. Niet iets waar ik op zit te wachten als ik mijn mail snel wil doorwerken.

Dus hierbij 2 tips:

1. Maak als bedrijf een bedrijfspagina aan en geen groep. Dit is wat Facebook zelf aangeeft:

Met pagina’s kunnen echte organisaties, bedrijven, beroemdheden en merken communiceren met de personen die hebben aangegeven dat ze de pagina leuk vinden. Pagina’s kunnen alleen worden gemaakt en beheerd door officiële vertegenwoordigers. Met groepen beschik je over een besloten ruimte waarin kleine groepen personen over gedeelde interesses kunnen communiceren. Iedereen kan een groep maken.

2. Wil je een groep verlaten waar je net aan bent toegevoegd (of waar je na een tijdje genoeg van hebt)? Selecteer de desbetreffende groep links naast je berichten, onder je profiel. Je ziet dan rechts naast je berichten een keuzemogelijkheid: ‘Verlaat deze groep’. En dus niet, zoals sommige mensen aanraden, links van de groep op het kruisje drukken, hiermee verberg je de groep alleen, maar ben je nog steeds lid van de groep.

1 comment

Comments are closed.