Een hi-res Christmas van Primephonic

Een hi-res Christmas van Primephonic 1080 720 Sander van der Heide

Mocht je vanochtend geen cadeautjes onder de kerstboom hebben aangetroffen, dan kun je er in ieder geval eentje op mijn kosten downloaden. Speciaal voor deze kerst heeft het klassieke downloadplatform Primephonic een prachtige verzamelaar klaar staan in CD-kwaliteit, alsook in hi-res 96 kHz 24 bit: Selected Christmas 2016. Je mag ‘m voor niets downloaden als je de code gebruikt die Primephonic voor mij heeft aangemaakt.

Deze compilatie is om meerdere redenen de moeite waard. Zoals je misschien weet, maak ik elk jaar verschillende afspeellijsten in Spotify met alle nieuwe kerstmuziek die dat jaar is uitgekomen en, nadat ik alles heb beluisterd, een selectie van de beste tracks van dat jaar. Deze tracks zul je daar niet in terugvinden, want ze zijn domweg niet aan Spotify toegevoegd.

Ook al waren ze op Spotify te vinden, dan nooit in de kwaliteit die je op Primephonic krijgt voorgeschoteld. Zelfs de instapversie in 44kHz-CD-kwaliteit is al een hele verbetering. Maar de Flac-bestanden in 96 kHz 24 bit, geven gelijk een goed voorbeeld wat hi-res audio met muziekbeleving kan doen.

Maar wat is hi-res audio als de uitvoering en de opname middelmatig of slecht is? Dat is als goedkope wijn overgegoten in de fles van een prachtige Châteauneuf-du-Pape. Hij zal er niet beter door smaken. In dit geval krijg je metaforisch gesproken, prachtige wijnen voorgeschoteld. Goeie uitvoeringen, mooie opnames en memorabele composities, uitgebracht door de betere klassieke labels als Pentatone, Naxos, Chandos en Reference Recordings. Zoals mijn favoriet Magnificat van Arvo Pärt, maar meer zal ik niet prijsgeven, kijk zelf maar even in de link en luister daar naar de previews.

Wil je hem daarna downloaden? Bestel hem dan en vul alles in, alsof je het album online zou kopen. Bij het uitchecken kun je de couponcode SANDERXMAS2016 invoeren en het aankoopbedrag wordt er gelijk weer vanaf getrokken. Vrolijk kerstfeest!

Leave a Reply

Your email address will not be published.