Scorelijstje Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Scorelijstje Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge 1080 452 Sander van der Heide

De humor, het acteerwerk en de oppervlakkige karakters mogen je misschien dan niet aanspreken, als visueel 3D-spektakel is Pirates of the Caribbean Salazar’s Revenge de moeite van het kijken waard.

Verhaal/Screenplay: 8 – Henry Turner is op zoek naar de drietand van Poseidon, deze kan alle vloeken van de zee verbreken en dus ook die van zijn vader. Carina Smythe is op zoek naar diezelfde drietand met een kaart van haar vader. Jack Sparrow heeft de drietand nodig om de vloek van Salazar te verbreken die hem achterna zit. Goed te volgen en gelukkig niet zo langdradig als de vorige films.

Acteerwerk: 7 – Die dronken piraat begint nu echt wel te irriteren, maar door het briljante spel van Javier Bardem, lijkt Johnny Depp meer een bijrol te hebben. Nieuwkomers Brenton Thwaites en Kaya Scodelario zijn niet slecht, maar missen het Charisma van hun voorgangers.

Muziek: 6 – “Taddadat taa, Taddadat taa, Taddadat taa, Taddadadat” en dat weer de hele film door, het standaardwerk door Hans Zimmer-protegé Geoff Zanelli

Geluid: 6 – Of ik heb Dolby Atmos nog niet helemaal door, maar geluid wat als een chaos overal vandaan lijkt te komen als één geheel, lijkt me niet de bedoeling.

Visual FX: 10 – Echt, waanzinnig. Het ziet er zo goed en natuurlijk uit, je zou haast denken dat je een natuurfilm zit te kijken. Het haar van Javier Bardem zijn de tentakels van Davy Jones uit de tweede film in de serie, betoverend mooi gedaan.

3D: 8 – Ik zeg het niet vaak, maar deze moet je echt in 3D kijken. Eén van de beste conversies tot nu toe. Meeste 3D ligt helaas achter het scherm en had wel iets meer ervoor mogen liggen. Een goeie laservertoning in HDR is echter een must, aangezien er heel veel donkere scènes inzitten en de brilletjes het beeld altijd weer wat donkerder maken.

Biosbezoekwaardig: 8 – Zeker. De film is op zich niet echt fantastisch, maar beter dan deel 4 en als visuele ervaring echt de moeite waard. Ga desnoods de film kijken zonder op het verhaal en het acteerwerk te letten, maar te kijken naar losstaande kunstwerkjes die om de paar seconden worden vertoond.

Eindscore: 7,6

Bioscoop: Kinepolis Jaarbeurs Utrecht zaal 7 Laster Ultra (leek wat minder strak in het laag en wat dozerig te klinken dan zaal 13). Strak beeld, lekkere stoelen, maar ik vind €15,50 voor een kaartje echter iets teveel van het goede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.