Ik heb 2 Parrot-autoradio’s laten crashen.

Ik heb 2 Parrot-autoradio’s laten crashen. 150 150 Sander van der Heide

Het concept van de Parrot Rki8400 is best logisch: een mediaspeler in je auto met de gemakken van een normale autoradio en handsfreekit. Na een tijdje testen was ik redelijk enthousiast in het januarinummer van HET-magazine (zie hieronderaan). Maar na de testperiode werden de problemen alleen maar groter. De verbindingen tijdens een telefoongesprek viel altijd weg, de knopjes gingen losser zitten en uiteindelijk liep het hele systeem vast.

Kan gebeuren. Geen ‘factory reset’ mogelijk en Parrot raadde mij aan de unit terug te sturen en een nieuwe te proberen. Deze leek beter te werken, maar na een week was het weer raak: Tijdens het opstarten bleef ie weer hangen. Een derde unit vond ik te gortig en ik ben benieuwd of ze me nu nog de nieuwe Parrot Asteroid durven toe te sturen.

Afwachtend op een nieuwe systeem van Pioneer, heb ik zelf zolang de SONY MEX-BT3800U gekocht. Deze klinkt niet zo goed als de Parrot RKI8400, maar hij werkt wel. Bluetooth binnen 2 seconden verbonden en gesprekken verlopen zonder probleem met de iPhone. Maar het allerbest vind ik nog wel de keuze om de bediening van de iPod op je iPhone via de BT3800 of via je Iphone zelf te laten verlopen. Vooral dat laatste is een gemis op vele andere autoradio’s (incluis de parrot rki8400)

Parrot RKi8400

2 comments
  • Guillaume

    In mijn camper heb ik een Watson van het Kruidvat (EUR 69) met alles er op inclusief BT HF en welke het uistekend doet. Kan allerlei bestanden afspelen vanaf CD en SD kaart of ext aansluiting. Werkt na ruim 2 jaar nog uitstekend. Audio output is ook prima (4x) met zelfs een aansluitening voor een Sub.

  • Sander van der Heide

    Ja, goed hoeft niet duur te zijn. Meestal kost de iPodondersteuning de fabrikant licentiefees en gaat de prijs daardoor omhoog……laat ik nou net die iPodondersteuning willen gebruiken 🙂

Comments are closed.