iPhone App: Cocktail Flow

iPhone App: Cocktail Flow 512 512 Sander van der Heide

Ik heb een soort van cocktailtik. De hele dag door moet ik ze gewoon maken. Zal wel iets van mastering engineers zijn, die op zoek zijn naar de juiste verhoudingen. Het begint namelijk al in de ochtend, een cocktail voor ontbijt (goed, dan heet het een smoothie of een fruitshake). Om 11 uur zoek ik naar de juiste verhouding espresso, opgeklopte melk, siropen, cacao of kaneel. In de middag meng ik verschillende theesoorten en zelfs frisdranken zijn prima te mixen. Voor het echte werk gebruik ik tegenwoordig een supergoeie cocktail app, Cocktail Flow. Deze is niet alleen handig, maar als app ook nog eens mooi uitgevoerd en…..gratis.

Als de app opstart, kun je de juiste cocktail zoeken door een basisdrank te kiezen, een type cocktail, gelegenheid of zelfs op kleur. Bij de basisdranken gaat men uit van een paar soorten: Cognac (trouwens een heerlijke zomerdrank, puur met ijsklontjes), Champagne (denk eens aan Moët Ice met limoen, munt en wat gesneden aardbeien), Gin, Rum, Tequila, Wodka en Whiskey. Er hadden hier ook wel wat zoete dranken van mij bij kunnen staan, maar bij de typekeuze kom je die wel tegen: Classical, Creamy, Long Drink, Non-Alcoholic, Shooter en Tropical. De gelegenheid kan natuurlijk ook heel bepalend zijn. Denk aan kerstmis of  oudejaarsavond. Dit zijn de iets specifiekere cocktails en sommige extra setjes, zoals St. Patrick’s Day cocktails, kosten €0,79 om toe te voegen. Als je het echt niet weet, kun je altijd nog op kleur gaan. druk op de foto voor een uitvergroting.

            

Wat ik nou zo sterk vind aan de app is dat je aan kan geven wat je allemaal in huis hebt, dit kies je onderin bij “Barstock”. Heel mooi georganiseerd zie je afbeeldingen van verschillende soorten drank en zodra je deze aanklikt, worden ze in kleur geaccentueerd. Nieat alleen sterke dranken, maar ook de mixers als jus d’orange, cola of koffie kun je hier kwijt. Op basis daarvan rollen er gelijk al wat suggesties uit.
            

Eenmaal een cocktail gekozen, krijg je een korte subtiele animatie te zien van alle ingrediënten en volgt een beschrijving hoe de cocktail te maken. Hou er wel rekening mee dat dit een Engelse app is en niet alleen de beschrijvingen in het Engels zijn, maar ook de maateenheden. Als het een geslaagde cocktail was , kun je deze in je favorieten plaatsen. Om er zeker van te zijn hoe je alles moet aanpakken zijn er ook nog een paar pagina’s met de juiste spullen en werkwijze te vinden.

Een erg volledige app en prachtig uitgevoerd.

naam: Cocktail Flow

prijs: gratis

grootte: 36.3 MB

link naar de app