Jumbo gaat half voor de iPad met iPawn

Jumbo gaat half voor de iPad met iPawn 150 150 Sander van der Heide

Vandaag op PICNIC 2011, heeft Jumbo samen met FONK Mobile een nieuwe serie spellen voor de iPad laten zien. Geen app, geen bordspel, maar een bordapp.

Op vakantie speel ik met mijn gezin geregeld een virtueel bordspel op de iPad: Kolonisten van Katan, Rummikub, Carcasonne of Mens-erger-je-niet. Het scheelt enorm in ruimte in de kofferbak, je kunt een spel nog eens even opzij leggen en het verloopt eerlijk…meestal.

Jumbo zou ervoor kunnen kiezen om puur apps te gaan verkopen, zoals Hasbro heeft gedaan met Monopoly, maar kiest ervoor om toch wat toe te voegen aan de ervaring: pionnen! Samen met de app (waarschijnlijk krijg je een code om de app te downloaden) worden de pionnen in een pakketje voor €9,95 in de winkel verkocht.

In de korte tijd die ik even kreeg, zag ik onder de pionnen van Airhockey een geleidende coating. Bij Ganzebord zag ik niets onder de pionnen en leek het spel niette reageren zoals op onderstaand filmpje. Ik heb nog snel even wat foto’s met mijn mobiel gemaakt, maar hoop in november 1 of 2 spellen te kunnen uitproberen. Dan kunnen we echt eens kijken hoe het werkt. Bij mij wil het concept nog niet zo landen, ik vind het juist handig dat je bij die andere bordspelapps helemaal geen dobbelstenen en pionnen hoeft mee te nemen (en kwijt kan raken).

De eerste iPawn-spellen die ze gaan uitbrengen zijn: Ganzebord, Airhockey, Slangen & ladders en Vissen. In November zouden ze in de winkel moeten liggen. Wel vreemd dat ze de naam iPawn kiezen, de pionnen zijn nou juist het enige wat niet digitaal is geworden.

(zoals geplaatst op Stylecowboys.nl)

1 comment

Comments are closed.