Kanex MeDrive, karig iPadgeheugen

Kanex MeDrive, karig iPadgeheugen 1080 628 Sander van der Heide

Er zijn van die producten die ik niet snap. Niet dat ze zo moeilijk te bedienen zijn, maar wel moeilijk te doorgronden. De Kanex MeDrive is eenvoudig te bedienen, redelijk te doorgronden en toch snap ik hem niet.
Je sluit de Medrive aan via ethernet op je netwerk, de stroomvoorziening regel je via een USB kabel alleen is er geen stroomadapter meegeleverd, dus moet je zelf een USB-adapter aanschaffen. De ‘drive’ is een USB-stick of externe USB-schijf. Via een speciale app voor Android of iOS, kun je de inhoud van die schijf bekijken en bewerken. Dat kunnen geen apps zijn, maar wel allerlei soorten media, van filmpjes en foto’s tot en met documenten. Zo kan je dus op een iPad met het kleinste interne geheugen, via de Medrive films bekijken. En jij niet alleen, iedereen op het netwerk met een speciale inlogcode. Heel handig, maar WeDrive was dus een betere naam geweest.

Ik snap alleen niet waarom de MeDrive geen eigen geheugen heeft (bijv een interne schijf van 1 TB), waarom hij geen wifi-mogelijkheden heeft (zodat ie niet aan het netwerk hoeft te hangen), geen interne batterij (zodat je hem onderweg ook kan gebruiken), ik de schijf niet rechstreeks in mijn Airport stop en de files via een losse app benader of rechtstreeks in mijn iPad via de USB-adapter.

Ik snap wel dat de MeDrive daarom niet zoveel hoeft te kosten, maar zelfs voor die 99 euro had ik 16GB meer geheugen in mijn iPad kunnen nemen. Probleem opgelost!

Denk je wel te weten wat de bedoeling is van deze gadget of weet je een leuke hack (een andere toepassing), plaats deze dan in de comments, op FaceBook of in een tweet en ik pik iemand uit die de MeDrive van me mag hebben. Bijna voor niets, je hoeft alleen een korte aanvulling op deze blog schrijven. In sommige gevallen heb ik graag ongelijk