Kodak Pulse & the internet of things

Kodak Pulse & the internet of things 645 370 Sander van der Heide

Ik heb altijd wat video-items ‘on hold’ staan op YouTube. Ik kom gewoonweg niet aan alles toe, maar hou er ook niet van om alles lukraak online te zetten. Zo kwam ik dit filmpje tegen van de Kodak Pulse 10-inch. Deze was door Kodak opgestuurd naar aanleiding van mijn item bij Tijd voor Max. Jammer dat ik hem toen niet in de uitzending had, want dit is onbetwist één van de beste digitale fotolijstjes die ik heb gezien heb, ook al is het model nu ruim 2 jaar oud.

Voor het tonen van een diashow is een tablet (en dan zeker de iPad 3 met zijn mooie Retina-display) of een screensaver op een computer, nog steeds de beste optie, maar een los digitaal fotolijstje heeft ook z’n voordelen. Ze zijn een stuk goedkoper en wat makkelijker van foto’s te voorzien. De Kodak Pulse is misschien niet de allergoedkoopste (rond de €160 online), maar wel erg makkelijk in het overzetten van je foto’s. Je krijgt namelijk een emailadres speciaal voor dit lijstje. Zo kun je niet alleen zelf, maar ook door anderen foto’s naar je lijstje laten versturen. Handig voor oma, die zonder zelf iets te hoeven doen, alles van de kleinkinderen kan volgen (inclusief een facebook feed). Maar in combi met een site als ifttt.com kun je ook een Instagram-feed rechstreeks naar de Pulse laten zenden. En vanuit de Pulse kun je vrij simpel de foto’s ‘liken’ of van commentaar voorzien.

Kodak mag dan op het randje van een faillissement staan, zolang de server voor deze service blijft lopen, heb je met de Pulse een Smart Picture Frame.