Mastering Dark Territory (remixed)

Mastering Dark Territory (remixed) 150 150 Sander van der Heide

Electronic Body Music, Psytrance, IDM, Dark Ambient, Dark Territory! Onder meer in deze stijlen hebben verschillende remixers uit Australië, Italië, Nederland, Duitsland, de VS, Polen, België en Canada een album geremixt, een album die ik hier zo’n 2,5 jaar geleden heb gemasterd: Libera Me van Dark Territory.

Ik probeer dan al deze zachte, harde en knalharde mixen naast elkaar te laten bestaan. Zelf had ik nog nooit van psytrance gehoord, maar ik vind het prachtig. Vroeger was ik dol op extended versions en de lange nummers van Prince op “1999”. Psytrance bouwt ook net zo langzaam op en gaat niet zo als Tiësto op-en-neer, op-en-neer.

Zanger en producer John van Loon kwam binnen met een iPod Nano (8GB) met daarop alle mixen als WAV-bestand (44.1 kHz/24bit)en ging weg met op diezelfde iPod mijn masteringbestanden erbij gezet. Zo kan hij in WaveBurner van Apple verschillende configuraties maken en extra losse bonustracks aanleveren bij iTunes (zie mijn post “Jouw muziek in de iTunes Store”).

6 comments

Comments are closed.