Mijn quotes in de MusicMaker

Mijn quotes in de MusicMaker 150 150 Sander van der Heide

musicmaker websiteMusicMaker is een blad wat ik een beetje uit het oog was verloren, maar het blijkt nog springlevend en tegenwoordig meer gericht op de muzikant. Onlangs werd ik samen met 4 collega’s gevraagd wat vragen over mastering te beantwoorden.

Dit resulteerde in een artikel van 3 bladzijden in het huidige nummer, waar wij ieder onze quotes over het ‘hoe en wat’ van mastering laten uitrollen. Grappig dat we allemaal balen van het luider en luider maken, maar dat we uiteindelijk allemaal doen wat de klant wil:-).

In het artikel wordt in de ene zin het woord “masteraar” gebruikt en in de andere zin weer “mastering engineer”. Komt het laatste woord in een zin voor, dan is het meestal van mij afkomstig. Ik zou ook liever een goed Nederlands woord hiervoor zien, maar ja, wat dan?: meestertechnicus, beheersend technicus, 2-sporentechnicus, kom maar met iets beters…

Leuk te zien dat mijn oude MAM-maatje, Marco Raaphorst, ook aardig aan de weg aan het timmeren is met z’n plug-ins (Ik ben er dus eentje van de analoge en digitale bakken, alhoewel ik per project wel weer wat anders gebruik en dus ook wel plug-ins). Het grappige is dat we zo’n 15 jaar geleden via een advertentie in contact kwamen voor een nieuw bandje. Een advertentie in de MusicMaker.