Serious streaming

Serious streaming 450 299 Sander van der Heide

Ik draai al een paar jaar geen CD’s meer, op een paar SACD’s en DTS-Cd’s na misschien. Ik heb een tijdje mijn MacBook via de digitale uitgang (deze zit verborgen in de koptelefoonuitgang) op mijn versterker aangesloten, maar dit maakte al snel plaats voor het draadloos streamen. Als de hifi-politie hier een inval zou doen, zouden ze me absoluut meenemen, maar voor mij is het goed genoeg. Als ik iets vanuit iTunes wil afspelen, mp3’s maar ook losless-bestanden, dan gebruik ik mijn Apple TV 2. Deze zet alleen alles om in 48 kHz, dit ontgaat zelfs de meest kritische recensenten van gerenomeerde webites, maar ideaal is het niet. Het meeste beluister ik echter via mijn Logitech Squeezebox en dan voornamelijk Spotify. Zo makkelijk te bedienen via een app op je iPhone of iPad en alle aangemaakte playlists zijn gelijk terug te vinden.

Voor het serieuze streamwerk, kom je toch terecht bij de systemen van Olive of Aurender. Dit soort systemen zijn erg interessant voor de hifi-enthousiast die nog kratten aan CD’s heeft staan en deze wil digitaliseren, om daarna zo perfect en simpel mogelijk deze weer af te spelen via een server. Streaming4home is een hifizaak die is gespecialiseerd in deze highend-streamers, maar tevens ook een service aanbiedt om je CD-collectie te digitaliseren en te voorzien van Metadata. Een verslag van mijn bezoek kun je hier lezen op hifi.nl.

1 comment
 • Guillaume

  Hey Sander,

  Zie dat jij ook de squeezebox gebruikt! Wat gebruik jij thuis als server? Ik had een linux Slimserver maar die is inmiddels vervangen door een NAS (Iomega) waarop geen squeezebox kan. Zit hier een beetje mee en gebruik daarom al een tijdje de Musicpal Best een leuk ding maar ik vond de squeezebox beter.
  ————————-
  Heb jij trouwens wel eens naar DAB gekeken? Waarom is dit in al die jaren in NL nix gworden terwijl de grote zenders verplicht worden ook in DAB uit te zenden. Misschien leuk om een artikeltje mee te maken

  groet, Guillaume

Comments are closed.