Apple iPod Nano en iTunes 9 briefing

Apple iPod Nano en iTunes 9 briefing 150 150 Sander van der Heide

Gisterenmorgen was ik in het Park Hotel Amsterdam waar ik met een klein clubje journalisten een briefing van Apple heb gekregen over de nieuwe iPod Nano en iTunes 9. Aangezien ik 2 jaar geleden al in het tijdschrift Bright mijn enthousiasme voor de Flip heb gedeeld, was ik erg benieuwd naar de videofunctie van de iPod Nano. En zoals je op de foto kan zien, was ik niet de enige.

De nieuwe look is super slick en hij is erg licht, wat helaas niet ten goede komt bij het filmen. Dit doe je namelijk horizontaal en als je de Flip en andere handheld quickcams gewend bent, is dit heel erg wennen (althans, ik hoop dat het te wennen is).
Hieronder zie je mijn proefexemplaar, dus we zullen er snel genoeg achterkomen. Ik laat het gauw weten.

Wat ik bijzonder interessant vond, was de toevoeging van iTunes LP in iTunes 9. Iets waar we met ons DVD-bedrijf Pixility maar eens moeten induiken. Het heeft namelijk wel iets weg van een DVD en geeft een soort afgesloten ervaring bij het beluisteren van een album. Men gaat er bij Apple dan wel heel erg vanuit dat je de muziek dan ook vanaf je Mac beluistert, want zodra je dat via je iPhone of iPod doet, is die LP-ervaring ook meteen weg en is het weer een ‘gewoon’ album. Ik ben erg benieuwd wat de eerste iTunes LP’s zullen kosten en hoe het zal lopen. En of één van de platenmaatschappijen ook over de brug komt. Tot nu toe merken we dat een Blu Ray al niet wordt uitgebracht, al geven we een gratis master als bonus weg, men kijkt erg de kat uit de boom. Het zal dan ook wel weer één van mijn particuliere klanten zijn die de eerste stap van iTunes LP durft te wagen. Hier een kort filmpje van Apple zelf, hoe ‘great’ iTunes LP wel niet is.