Icarus Bluefire G2 Android tablet.

Icarus Bluefire G2 Android tablet. 150 150 Sander van der Heide

De produktfoto van deze tablet is absoluut misleidend. Hoe kun je nou zo’n wallpaper gebruiken? Het lijkt wel of het een vergeelde stockfoto uit 1980 is. Het apparaat zelf is namelijk alles dan dat. Een mooie simpele 7-inch Android-tablet met capacitief scherm voor net geen 200 euro, netjes afgewerkt en goed presterend. Dat verdient een betere produktpresentatie.

Lees hier mijn review en bekijk mijn video bij eReaders.nl.

2 comments
 • Peter

  Deze Android Tablet van Icarus heb ik nu een maand in bezit. Het leek een goede koop, maar helaas heeft de ontwikkelaar een aantal grote fouten gemaakt. Zo worden nieuwe apps opgeslagen op een zeer beperkt RAM geheugen ipv het interne flash geheugen, waardoor het apparaat in een mum van tijd vol zit en je alles handmatig moet verplaatsen. Ook is de Android versie uitgekleed, waardoor je bijv Accounts- en Synchronisatie nergens in het menu terugvindt. Dit kan lastig zijn, als je je instellingen aan wilt passen. Ik heb hierover geklaagd bij de leverancier. Die reageren erg traag, beloven een oplossing maar voor deze update klaar is, raad ik iedereen af om dit ding in huis te halen.

  • Sander

   @Peter: Ik had dit al vermeld in het artikel: “De Bluefire G2 heeft een 512MB DDR3 werkgeheugen, een 4GB NAND Flashgeheugen en via een MicroSD-kaartje kun je daar nog eens 32GB aan toevoegen. Heel verwarrend is de manier van apps downloaden. Die worden nu standaard op het werkgeheugen geplaatst, waarna je ze moet doorschuiven naar het NAND Flashgeheugen. Dit zal in een volgende versie/update vervangen worden door de keuzemogelijkheid te geven waar de downloads geïnstalleerd moeten worden.”

   Ik ben het wel met je eens dat er nog wel wat updates nodig zijn en dat deze niet te lang mogen wachten, maar vind de ondervonden problemen nog niet zo groot dat ik de tablet zou afraden.

   Wat betreft de Androidversie is Icarus net als andere leveranciers overgeleverd aan wat ze van Google mogen gebruiken.

Comments are closed.