Mastering L.I.N.E.

Mastering L.I.N.E. 1080 810 Sander van der Heide

De laatste keer dat ik met Danny Sahupala heb gewerkt, was aan het album van zijn vrouw Marlayne (een prachtige plaat die wegens platenmaatschappijperikelen, veel te weinig aandacht heeft gekregen). Dit keer heeft Danny bij Studio Arnold Mühren een hele frisse nieuwe rockband geproduceerd: L.I.N.E. (waarvan de gitarist Bart en zangeres Krystl, bij de mastering aanwezig waren).

Opname en mix waren in handen van Patrick Mühren en hij heeft in drie dagen tijd 4 nummers gemixt en geProToold (beschouw dit als een werkwoord a la googlen). Patrick verbaast me altijd met z’n ‘snelle’ mixen. Zo goed in balans en je kan er veel kanten mee op (sorry Patrick, als je nu allemaal propklussen van 10-nummers-in-één-dag-mixen krijgt).

In het geval van L.I.N.E was het kiezen tussen een poppy 3FM sound of iets meer middy aggresief als Greenday, John Mayer en Chili Peppers. We hebben het laatste gekozen, de stem kwam er wat meer losser door te staan. Dat mid werkt trouwens te gek in winkelcentra, Albert Heijns en V&D. Let maar eens op als je daar een nummer van John Mayer, Peppers of, jawel, Borsato (vooral van “De Waarheid”) hoort langskomen. Hoe zacht het ook staat, je kan altijd meezingen.

L.I.N.E. heeft gekozen voor een 4-track promo-CD die track voor track zo op radio 2 en 3 kan. Eens kijken of ze zullen bijten…

3 comments
 • Hans van Eijsden

  Hoi Sander,

  mijn complimenten voor de master van L.I.N.E., voor zover ik heb kunnen horen aan de mp3-samples.
  Ik weet natuurlijk niet wat er bij Arnold Mühren al gedaan is, maar uiteindelijk wat ik hoorde echt prachtig in balans. Kan niet wachten op de release! 🙂 Ga zo door.

 • Hans van Eijsden

  Sander,

  sorry voor de late reactie, een maand later haha, ik dacht er niet aan om hier te checken.
  Dankjewel zeg! 😀
  Ja, 45-secondensampletjes stonden op Myspace, vandaar! Maar super verder, heb de full lengths nu gehoord, volgens mij moet het voor jou ook een leuk iets zijn geweest! Tot in de perfectie gemasterd! 🙂

Comments are closed.