Parallelssssssslow

Parallelssssssslow 1080 675 Sander van der Heide

Binnen ‘no time’ Windows Vista Ultimate geïnstalleerd op mijn MacBook Pro (oké, als je 2 uur als ‘no time’ ziet). Ik heb gekozen om onder Parallels te draaien, dit is een virtuele omgeving voor Windows. Alles schijnt goed te werken, maar ‘traag als boter’ is hier een understatement. Mac en Vista zijn tegelijkertijd niet vooruit te branden. Mocht iemand een gouden tip hebben, graag. Anders toch maar Apple’s Bootcamp gebruiken? Of nog erger….terug naar Windows XP?

13 comments
 • Johnny Hulst

  Ik heb suse 10.2, ms xp, ms vista allemaal geinstalleerd met parallels (op m’n mac mini – jaja) maar heb het op een externe firewiredrive geinstalleerd. En dat werkt redelijk vlot met vista moet ik zeggen.

  succes.

 • Sander

  extern geïnstalleerd, dat wordt toch steeds afgeraden? Nou ja, nu is het toch traag, dus misschien helpt het. Gewoon met de Parallels installer gedaan?

 • Johnny Hulst

  Inderdaad gewoon met parallels. Ik wist niet dat het werd afgeraden, maar het werkt perfect, mijn idee hierachter was meer om m’n mac mini’s schijf niet al te veel te belasten. Maar misschien zit ik helemaal mis hoor. Want ik moet zeggen dat beide schijven redelijk busy zijn tijdens vista.

 • Conno van Wijk

  Hee hallo Sander! Lang niet gesproken. Alles ok bij joe? Ik draai hier vlotjes XP-SP2 met Parallels op een MacBook. Geheugen is het toverwoord als je snelheid wilt. Ik heb 2GB, maar jij kunt nog meer kwijt in je MBP. Groetjes!

 • Sander

  Ha Conno, leuk je op deze manier weer eens te ‘spreken’. Ik heb ook 2GB op de MacBook, dus dat zou het probleem niet moeten zijn. Ik heb nu al van meerdere mensen gehoord dat Vista niet zo lekker draait op Parallels. Tevens kun je die mooie graphics niet gebruiken onder Parallels. Ik zal eens kijken of ik met Bootcamp meer snelheid krijg.

 • Sander

  Cool! Draai je er ook audio-applicaties op? Parallels met XP gaat inderdaad prima, maar met Vista (voor wie het zou willen) geeft problemen.

  Ik draai ondertussen helemaal geen Windows meer. Ik heb alleen Pyramix op een apart systeem en dat is genoeg:-)

 • Daniel Plomp

  Beetje late reactie, maar toch: je zult ondertussen wel draaien op Parallels 4.0 (RC)? Deze draait Vista best goed. Als je op 2GB intern zit, kun je proberen om Vista 1GB te geven. Om een of andere reden draait ‘t bij mij dan sneller…

  Ben zelf weer terug naar XP. Draait veel sneller. Even wacht op Windows 7, alhoewel ik steeds meer .mac fan begin te worden!

  Fusion van VMware ook geprobeerd? Schijnt ook aardig te werken, maar ik vind Parallels nog steeds de beste.

  Gr-Daniel

 • Sander

  Daniel, is XP over het algemeen sneller of enkel bij bepaalde programma’s. Ik twijfel nog of ik Vista of XP op m’n nieuwe masteringcomputer met Pyramix ga installeren.

 • Daniel Plomp

  Heej Sander, ik durf het niet te zeggen, want ik ben helemaal weer terug naar XP. (beter voor m’n werk). Ik ga nu zometeen wel Windows 7 testen op Parallels 4.0 RC2, dus ik laat het weten. Als dat sneller is, dan wat ik tot nu toe heb ervaren met Vista, dan neem ik aan dat Vista ook wel wat rapper zal zijn … (rare zin?). Gr-Daniel

Comments are closed.