Siemens Gigaset M750 C

Siemens Gigaset M750 C 521 308 Sander van der Heide

Ik ben op dit moment bezig met een recensie van de Siemens Gigaset M750 C voor het blad HVT. Dit is een digitale ontvanger voor de kabel met een twin tuner (dit geeft de mogelijkheid tot het opnemen en kijken van 2 verschillende programma’s tegelijkertijd.). Verder zit er een netwerkaansluiting op en 2 USB-aansluitingen. Door op de USB-aansluiting een harddisk aan te sluiten, kun je rechtstreeks de MPEG-stream opnemen en bijv. timeshift toepassen (tijdens een TV-uitzending op pauze drukken, je drankje halen, weer op play drukken en gewoon verder kijken waar je gebleven was). Het apparaat kan ook foto’s vanaf een USB-stick afspelen en ik kon zelfs de mpeg-filmpjes van m’n fotocamera ,inclusief geluid, afspelen.

Casema heeft tot voor kort deze tuner in haar assortiment gehad, maar is daarmee gestopt en ondersteunt het apparaat niet meer. Op verschillende forums las ik al over problemen met de huidige firmware en dit trok mijn aandacht. Te vroeg gereleased? Ik weet het niet, van Siemens kreeg ik pas een testexemplaar toen de nieuwe firmware beschikbaar was geworden.

De eerste indrukken zijn waanzinnig. Zelfs de gebruikersinterface is goed (grafisch afgekeken van Apple). Maar ook ik heb vastlopers en het opstarten van een met ventilators loeiende losse harde schijf is voor het gezinnetje toch wat omslachtiger dan ik had verwacht.

Binnenkort wil ik een USB-powered 2,5″-schijfje gaan uitproberen. Dat zou betekenen: opstarten samen met de tuner en makkelijk te verplaatsen om je streams vanaf een laptop te bekijken. (een 220 aansluiting op het apparaat was ook geen slecht idee geweest).

11 comments
 • Anoniem

  Beste Sander,

  Ik zou je willen aanraden de andere kabel PVR’s nog eens te evalueren. Je bent kennelijk besmet met het PVR concept, hoewel het bij Siemens niet goed tot z’n recht komt.

  De andere PVR’s van Samsung en Humax bieden op dit punt absoluut die waarde die je van een PVR mag verwachten.
  Ik ken zelf alle drie apparaten en gebruik 1 v/d 3 dagelijks (geen siemens), en maak geen gebruik meer van mijn HD-receiver, omdat de PVR zoveel extra waarde biedt, boven alleen de extra beeld kwaliteit die de HD-box biedt.

  Groet
  ‘Anoniem’
  @Home

 • Sander

  volgende week krijg ik ook die Humax ter vergelijk. Heb jij het al voor elkaar om van één van deze drie in de computer een afspeelbare DVD te maken?

 • Maarten

  Sander,

  Hoe is de siemens bevallen? Ik zit zelf te twijfelen over een PVR. De siemens lijkt me ideaal, maar zit toch met wat vragen:

  kun je via wlan een dvd op je apple afspelen en tonen op tv?

  kortom is wifi connectie snel genoeg?
  werkt siemens ook met OS X /apple?

  groet

 • Sander

  Uiteindelijk: Leuk concept, maar nog niet af. Veel craches en erg onstabiel (veel geprogrammeerde items waren niet opgenomen of voor de helft). Het netwerkgedeelte heb ik niet echt kunnen flink aan de tand kunnen voelen. Ik ben er op een gegeven moment gewoon mee gestopt.

  De Humax PVR 9200c is daarentegen een topper!

  Voor streamen heb ik nu een Playstation 3 in huis en ga eens kijken of dat met een Mac werkt.

 • Maarten

  Nee, apple TV nog niet geprobeerd. Ik zit een beetje te zoeken met alles op AV, TV, Muziek, Film, DVD gebied. Kortom: ik zit met een ongeveer 800 GB aan muziek, vele DVD’s, TV op internet en ik wil alles eigenlijk knopen aan dat LCD scherm in de woonkamer of mijn tuner.

  Dus ik stoei met: Logitech Wireless DJ, DVD/HD recorders, setup box, wifi netwerk, internet via de Wii, connectie van apple laptop met PC, wireless schijven voor opslag.

  Erg lastig, niets praat met elkaar, kabels overal, kortom lekker zoeken, proberen, kopen en veel frustraties.. 🙂

 • Sander

  Ah, dan zou ik gaan voor een Mac Mini naast je TV (DVI naar HDMI kabel erbij) en voor 15 dollar heb je een shareware programma dat je de gehele mac kan bedienen met alleen de Apple-afstandsbediening. Bij RAF was laatst een Macmini (Core Solo) voor 295 euro incl BTW.

 • Maarten

  en.. de digitale tv? ik zie dat ik de EyeTV 610 kan combineren met de apple mini. Kan ik in die EyeTV gewoon mijn coax en smartcard insteken of heb ik zo’n CAM nodig?

 • Sander

  Wat bedoel je met CAM? Ik weet niet wat het is, maar volgens mij heb je die niet nodig, coax en Casema-smartcard moet volgens mij genoeg zijn. Ik vind ‘m overigens voor 300 euro wel erg duur. Dan zou ik eerder nog de HUMAX 9200 ernaast zetten en de programma’s die je echt wilt behouden overzetten op de Mac mini.

Comments are closed.